potpisao župan

HDZ i DP uvode himnu u škole: "Svjedočili smo nizu incidenata koji su za cilj imali nasrtaj na naš identitet, kulturu i tradiciju"

| Autor: Novi list
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Ogranak Domovinskog pokreta iz Splitsko-dalmatinske županije objavio je na Facebooku dokument koji potpisuje HDZ-ov župan Blaženko Boban, a u kojem traži da sve škole u toj županiji prvi dan nastave počnu izvođenjem himne.

HDZ-ov župan Boban od škola traži i isticanje hrvatske zastave, a ravnateljima škola koje ih nemaju savjetuje da ih nabave.

"Na adrese svih škola u županiji poslane su preporuke da nova školska godina započne intoniranjem nacionalne himne.

Resorni pročelnik i župan uputili su ravnateljima poziv da nova školska godina započne primjerenim isticanjem nacionalnih obilježja i izvođenjem nacionalne himne.

Na ovu ideju došli smo nakon što smo svjedočili nizu incidenata koji su za cilj imali nasrtaj na naš identitet, kulturu i tradiciju.

Grubim nasrtajima na naš narod i domovinu možemo se suprotstaviti samo edukacijom i njegovanjem osjećaja pripadnosti već od najranije dobi.

Stoga će uskoro izvođenje nacionalne himne postati sastavni dio početka nastavnog procesa", poručuju iz Domovinskog pokreta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter