lipo

FOTO / Famozne poruke Rimac i Turudića "zaživjele" u centru Zagreba

| Autor: Glas Istre
(Snimio Goran Stanzl/Pixsell)

(Snimio Goran Stanzl/Pixsell)


Na ogradi kod muzeja Mimara u Zagrebu napisani su grafiti "Di si radosti" i "Di si lipa". Riječ je o porukama koje su izmjenjivali Plenkovićev kandidat za šefa DORH-a Ivan Turudić i nekad moćna HDZ-ovka Josipa Rimac, piše Index.

Fotografije je objavio šef HND-a Hrvoje Zovko.

(Snimio Goran Stanzl/Pixsell)(Snimio Goran Stanzl/Pixsell)

Podsjetimo, otkrivene su stotine poruka koje je Turudić razmjenjivao s Rimac. Sadržaj mobitela Josipe Pleslić (prije Rimac), koje je USKOK zaplijenio, svjedoči da su tijekom godina, sve do njezina uhićenja 29. svibnja 2020. godine, sudac Turudić i ona razmijenili više stotina poruka i telefonskih poziva te se susreli više puta. Neki od susreta dogodili su se i na Županijskom sudu u Zagrebu.

Prepiska koju je objavio Jutarnji list, ukratko, pokazuje da je njihov odnos sasvim drukčiji od onoga kako ga Turudić predstavlja. Pokazuje i da te susrete nije inicirala samo ona, već i on, i to čak više nego ona. Poruke otkrivaju i da se Rimac s Turudićem sastajala zbog konkretnih predmeta vođenih na tome sudu, da je od njega znala tražiti i pravne savjete, ispijala kavu sa sutkinjom koju je nazivala "mojom i tvojom", ali i da je on od nje ponekad tražio usluge.

(Snimio Goran Stanzl/Pixsell)(Snimio Goran Stanzl/Pixsell)

"Di si radosti", napisala je Josipa Rimac tadašnjem predsjedniku Županijskog suda u Zagrebu Ivanu Turudiću. "Di si lipa", odvratio joj je on. A to je tek početak kad je riječ o porukama između čovjeka kojeg Plenković pod svaku cijenu želi na čelu DORH-a i danas optuženice Josipe Rimac (Pleslić).

Poruke sasvim jasno otkrivaju i da Turudić nije govorio istinu o svom odnosu s Josipom Rimac i njihovim susretima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter