TREĆA HNL ZAPAD

Istarski derbi 11. kola između pulskog Uljanika i labinskog Rudara završio bez pobjednika i bez pogodaka KAKVA IGRA, TAKAV REZULTAT

| Autor: Boris VIDULIN
Igrom nisu impresionirali - Nikola Bogdan (plavi) između Edisa Kurtića i Tina Licula (Snimio Dejan Štifanić)

Igrom nisu impresionirali - Nikola Bogdan (plavi) između Edisa Kurtića i Tina Licula (Snimio Dejan Štifanić)


Krajnji rezultat gotovo uvijek je preslika ono što se događa na terenu pa nije teško pogoditi kakva su utakmicu prezentirali Uljanik i Rudar. Srećom, tribina je bila zatvorena, pa je samo oko 80 gledatelja koji su se okupili oko igrališta gledalo poprilično rastrganu igru kod igrača obiju momčadi. Djelomično je za to kriv i loš teren koji je bio neravan i tvrd do te mjere da su se doslovno čuli kramponi igrača, a lopta je toliko skakala da je bilo teško povezati tri točna dodavanja.

Bila je vidljiva i pauza kod igrača Rudara koji dvadesetak dana nisu igrali, desetak nisu ni trenirali , pa će njih vjerojatno zadovoljiti taj jedan bod. Druga dva nisu ni mogli očekivati kada nisu imali ozbiljnih udaraca u okvir gola, a najveću priliku propustio je Kurić kad je skočio i glavom sam i neometan sa sedam metara glavom promašio okvir gola. Sve prije i poslije toga bilo je mučenje . Napadači potpuno odsječeni i nevidljivi , još se Macan nešto i mučio no ostali ofenzivo orijentirani igrači bili su ispod svake razine igre. Da na golu nisu imali raspoloženog Bulata, definitivno najboljeg igrača utakmice, upisali bi još jedna poraz. Nije ni Uljanik bio na razini prijašnjih utakmica, sputao ih je loš teren ali kao da su i igrali u grču.

Njihove su prilike ipak bile izrazitije, no ponovno, kao i protiv Crikvenice, razbranili su protivničkog vratara koji je hvatao sve što je bilo upućeno u okvir gola. Branio je udarce Blaškovića dva puta, Ramadanija, a N. Bogdan mogao je biti junak svoje momčadi no u više navrata se nije najbolje snašao u onim rijetkim prilikama , a pokušavao je iz blizine, daljine, nogom i glavom. Najveća domaća prilika propuštena je u 38. minuti kada se i dogodila najveća obrana Bulata. Hoxha je izveo kazneni udarac, a vratar Rudara je osujetio stranu i bacio se na loptu te ju izbio u polje. Tom udarcu prethodio skok Radetića i D. Golića u kaznenom prostoru gdje je gostujući igrač malo zakasnio na loptu , zakačio protivnika glavom u glavu što je sudac okarakterizirao kao kazneni udarac. Tražili su domaći da se i u drugom djelu dosudi jedanaesterac kada je Rudar napucao sam sebe u ruku, no Jelenčić nije bio takvog mišljenja.

Nažalost, čak dva igrača sa jučerašnje utakmice završila su u bolnici, i to nakon sudara glavama kada se dogodio kazneni udarac. D. Golić u namjeri da udari loptu zakucao je glavom u glavu Radetića i uz bolne krikove oba su završila na podu. Nakon šest minuta pauze Radetić je prevezen u bolnicu gdje mu je šivana glava. D. Golić je nastavio igrati još desetak minuta i na kraju prvog dijela hitna pomoć je došla i po njega, prevezla ga do bolnice gdje mu je konstatiran potres mozga.

Uljanik - Rudar 0:0

Stadion: SRC Uljanik. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav) - 6,5. Pomoćnici: Mađarić (Vrsar) i Marušić (Matulji)

Žuti kartoni: N. Bogdan ,Hoxha, Jokić, Kolić (trener. Uljanik), D. Golić, Bembić, Golja (Rudar).

ULJANIK: Macan -, N. Bogdan 5,5, Stošić 5,5 (od 62. Dubavac 6), Ramadani 6, L. Bogdan 6, Jokić 6, Blašković 6 (od 80. Krasniqi -), Kajtazi 6, Hoxha 6, Petrović 6,5, Radetić 6,5 (od 36. Raković 5,5).

RUDAR: Bulat 7, Urošević 5,5(od 87. Čudić - ), Rudan 5,5 (od 90. Ivančić -), Macan 6, Bembić 6 (od 64. Golja 6 ), Licul 6, Dadić 6, Kurtić 6, I. Golić 6, D.Golić 6 (od 46. Hasanbegović 6 ), Miškulin 5,5.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter