TREĆA HNL ZAPAD

U istarskom derbiju "kovari" odnijeli bodove iz Pazina

| Autor: Mladen PILAT
Ravnopravni u igri, ali ne i u pogocima - Noel Pavat (lijevo, Pazinka) i Toni Rudan (Rudar) (Snimio Milivoj Mijošek)

Ravnopravni u igri, ali ne i u pogocima - Noel Pavat (lijevo, Pazinka) i Toni Rudan (Rudar) (Snimio Milivoj Mijošek)


Ravnopravan istarski derbi između Pazinke i Rudara, više borben nego tečan i lijep za oko, obilježio je jak hladan vjetar, uslijed čega se desio kiks vratara Denića i pomalo naivno primljen gol, a čime je prekinuta 30-minutna inicijativa pazinskih nogometaša koju nisu uspjeli naplatiti. S druge strane, taj je trenutak prelomio i usmjerio susret. Dao je zapravo vjetra u jedra do tada samozatajnim gostima iz Labina, koji su u nastavku iskoristili širinu klupe i puno bolje stajali protiv izmorenih domaćih snaga, dodatno osiromašenih neigranjem Batela i Krajcara.

Počelo dobrom prilikom Rabara u 6. minuti susreta u kojoj se našao nakon idealnog proigravanja lopte u tunel od strane Iveca, no pazinski kapetan bio je sa nekih 15 metara neprecizan. Dvije minute kasnije zabilježen je i pokušaj Rudele koji je topovski opalio s 18 metara, no i on je pogodio mrežu iza labinskog gola. Prenijeta je tada igra na polovicu gostiju agresivnijim pritiskom domaćina, no napadi su uglavnom završavali na liniji 16 metara gdje je sve čistila disciplinirana obrana Rudara na čelu s Načinovićem i Kurtićem.

Prvi ozbiljniji pokušaj labinskih nogometaša zabilježen je, pak, tek u 38. minuti kada je Dadić sa 18 metara izveo slobodan udarac i bio neprecizan za kojih dvadesetak centimetra. Nakon toga lopta je boravila uglavnom na sredini terena, da bi u sam smiraj prvoga dijela u 44. minuti, spomenuti Dadić napucao loptu sa 30- tak   metara u prazan domaći 16 –terac, a koja potpomognuta vjetrom preskače vratara Denića i odsjeda u golu za labinskih 0:1.

Ni krivi ni dužni na poluvrijeme s minimalnim vodstvom otišli su tako gosti, no vratili su se na travnjak puno ozbiljniji i konkretniji.

Zaprijetili su tako najprije vrlo ozbiljno u 59. minuti kada je Načinović zamalo bio neprecizan glavnom na ubačaj Dadića iz kornera s desne strane. Deset minuta kasnije domaćoj obrani pobjegao je dotada nevidljivi Macan i izbio sam ispred Denića, no srećom po domaćina, ljevica mu nije bila naštimana. Smatrali su pritom domaćini, opravdano, da se protivnički napadač u prilici našao primivši loptu u ofsajdu. Najrevoltiraniji nesuđenjem zaleđa bio je domaći trener Matika, za što ga je glavni sudac "nagradio" crvenim kartonom.

Krenuli su usprkos svemu domaći nogometaši dodatnim naporom po izjednačenje, no uslijedio im je u 75. minuti novi šok, nakon školske akcije gostiju gdje je Rudan idealno proigrao Macana i izbacio iz formacije dva domaća obrambena igrača, pa gostujućem golgeteru nije bilo teško pored nemoćnog Denića poslati loptu u desnu malu mrežicu pazinskog gola za konačnih 0:2.

Pazinka - Rudar 0:2

Gradski stadion. Glavni sudac: Luka Slišković (Zagreb) - 6. Pomoćnici: Rašić (Zagreb), Jović (Delnice).

Strijelci: 0:1 Dadić (44'), 0:2 Macan (75').

Žuti kartoni: Pinčan, Ivetić (Pazinka), Golić, Rudan (Rudar).

PAZINKA: Denić 6, E. Pavat 6, Pinčan 6,5, Zgrablić 6,5, Rudela 6,5, Ivetić 6, Rabar 6, Tanković 6,5 (od 82. Budžon-), Ivetac 6,5 (od 82. Mogorović-), N. Pavat 6 (od 58. Fejzić 6), Matika 6 (od 49. Rojnić 6).

RUDAR: Bulat 6,5, Načinović 6,5, Urošević 6,5 (od 87. Bilić -), Rudan 6,5, Macan 6,5, Bembić 6 (od 46. Licul 6), Dadić 6,5, Kurtić 6,5, Golja 6 (od 46. Hasanbegović 6), Golić 6 (od 83. Ivančić-), Miškulin 6 (od 77.Čudić 6).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter