SUPERSPORT DRUGA LIGA

Nedostaje iskustva: Uljanik u srazu s Bjelovarom ostao bez boda

| Autor: Boris Vidulin
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Ostali su nogometaši Uljanika na samo jednom bodu s gostujućih terena, on je ostvaren u Bjelovaru, a iako je postojala nada da sve to mogu ponoviti u Solinu, od toga nije bilo ništa.

Domaćin je "Pokraj Jadra" bio siguran i pobjedom 2:0 ostao u gornjem dijelu ljestvice, Uljanik je, pak, skliznuo nekoliko pozicija niže pa je očito da će bodove morati skupljati na Verudi.

- Kada bi u najkraćim crtama morao opisati susret u Solinu onda bi rekao da je nemoguće pobijediti ako si na na samom početku susreta zabiješ autogol, a onda iz nekoliko izraženih prilika ne pogodiš. Već na samom početku oni su povukli napad po strani, Lukas Bulić se poskliznuo, teren je bio očajan, pun blata, i dogodio se ubačaj na visinu pet metara.

Naš kapetan Ivan Zgrablić bio je na lopti, htio ju je presjeći, ona mu je nekako nespretno odskočila i vrhovima prstiju ju je skrenuo u gol. Vratar je bio na sredini gola, to se dogodilo na prvoj stativi tako da ga je posve iznenadilo i nije uspio niti reagirat i - reći će Marin Zgomba, vezni igrač Uljanika, koji upravo uz Zgrablića i Giljanovića ima najviše minuta provedenih u igri.

Vratnice

Uljanik svoje prilike, a bilo ih je, nije realizirao.

- Dolazimo mi u prilike, ali ih ne uspijevamo pretvoriti u gol. Imali smo jednu baš izrazitu pred kraj prvog dijela kada sam probio stranu i ubacio na drugu stativu gdje je loptu sam dočekao Robert Perić-Komšić, pucao je na prazan gol, ali se odnekuda pojavio njihov vratar i baš odlično obranio udarac.

Poslije je i Lorenzo Travaglia pogodio vratnicu, onda se jedan udarac odbio od Roberta Perića-Komšića ponovo u vratnicu, bilo je nekoliko poluprilika u kojima smo mogli i bolje reagirati tako da nas je malo "izdala" i sreća.

Da utakmica ne uđe u nemirnu završnicu pobrinuo se Nino Majdov koji je pogodio za 2:0.

- Ponovo su protivnici krenuli u napad po bočnoj strani, baš sam ja bio tamo uz njega, ispratio sam ga, do mene je izašao i Zgrablić, Žiković je ostao na svojoj poziciji i tu se stvorio prostor gdje su oni zavukli loptu i s desetak metara pogodili mrežu. Moram reći da je Jurak obranio udarac, ali se lopta, ipak, odbila u mrežu.

U najavio susreta istaknuto je da treba ponoviti igru iz Bjelovara gdje je osvojen jedini gostujući bod.

Kapetan pocrvenio

- Bili smo svjesni da trebamo ponoviti takvu igru, znali smo što treba napraviti, ali nam teren nije to dozvolio. U Bjelovaru je travnata površina bila perfekta, a u Solinu rekli bi blato do koljena.

Nije padala kiša, ali je očito bila obilnija nekoliko dana ranije pa je bilo teško i trčati po njemu, a kamo li odigrati nešto suvislo - pojasnio je Žgomba,iako u tome ne traži alibi, naglasit će kako su se domaći bolje priviknuli na te okolnosti.

Lukas Bulić izašao je u 26. minuti, Ivan Zgrablić je pocrvenio pred sam kraj susreta.

- Hvala Bogu nije u pitanju nikakva ozljeda kod Bulića, bila je to odluka trenera, možda nije imao svoj dan pa ga je zamijenio sa Rafaelom Sinožićem. Ivan Zgrablić je imao već žuti karton, a onda je jedna lopta doskočila do njega, valjda je bio spreman da ona u blatu malo zastane i ne odskoči toliko, no prevarila ga je, baš je odskočila iznad njega pa je instinktivno podignuo ruku i spriječio da njihov igrač sam krene prema golu.

Ne znam, možda smo ga mi koji smo bili uz njega mogli i stići, uostalom, bila je posljednja minuta, gubili smo 2:0 pa sada kada nakon susreta razmislim, bilo bi bolje da je i dao gol za 3:0 nego što smo ostali bez kapetana koji nam jako puno znači svojim prisustvom na terenu.

Sada je lako govoriti, tko zna kako bi svi mi reagirali u tom trenutku, sve je to instinktivno i u sekundi.

Šteta jer će nam nedostajati - zaključio je 19-godišnji Marin Žgomba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter