USPJEŠAN VIKEND ISTARSKIH ČETVRtOLIGAŠA

Ližnjanci s igračem manje nadigrali i šokirali prvaka

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Bio je ovo vrlo uspješan vikend istarskih četveroligaša koji su u osmom kolu ostvarili četiri pobjede i samo jedan poraz iz jednostavnog razloga što su Mladost i Funtana igrali međusobno. I upravo je ta utakmica jedno od većih iznenađenja kola.

Naime, gosti su slovili kako favoriti, Mladost se još uvijek traži u igri, no očito je to za sada samo problem na gostovanjima. Kada igraju u na Olivi, situacija je drugačija. Funtana je samo povela već u šestoj minuti, Robert Vlizlo najbolji strijelac lige je pogodio, domaćin se vrlo brzo vratio preko Jana Lazarevića, a onda su drugo poluvrijeme napravilio totalni preokret u režiji Marka Kostešića i dvostrukog strijelca Dominika Marjanovića.

Očito su Fažanci druga momčad od kad su se pojačali "senatorima" Uljanika, Sebastijanom Jokićem i Milivojem Simeunovićem.

Umag je bio još uvjerljiviji protiv Otočca koji nema boda na gostovanju, a postigao je samo jedan pogodak, Do njega nije došao ovog puta, mreža Umaga ostala je "čista" a na drugoj strani pogodili su Dejan Đuričin dvaput i Marko Podunavac.

I to sve do 15. minute, a konačni rezultat dogodio se već nakon pola sata zahvaljujući Janu Maniću. Pobijedio je i Žminj, ovo mu je četvrti dvoboj bez poraza što ih je podiglo visoko na ljestvici, Prvi su dio gubili 1:0, onda se početkom nastavka dogodila trostruka izmjena što je bilo presudno za pobjedu jer su igrači s klupe, Marin Križanac dvaput i Luka Delšeno, donijeli novu pobjedu.

Ipak, najveće iznenađenje kola priredili su nogometaši Ližnjana koji su pobijedili prvaka OŠK Omišalj na hgostujućem terenu 3:2 Da bi dojam bio još i jači, učinili su to s igračem manje, jer nakon pola sata ostali su Ližnjanci bez vratara u trenutku kada su gubili 1:0, a na klupi nisu imali rezervnog vratara. Tada je na scenu stupio trener Zoran Moravac.

(Arhiva Glas Istre)(Arhiva Glas Istre)

- Gledam na klupi, nema nikoga. Gledam na teren, tražim Manuela Pačića koji inače stane na gol kada se dogode takve stvari, nema niti njega. I onda moram odabrat nekog od preostale desetorice u polju. Odluka nije bila teška, na gol će onaj najviši, a to je bez konkurencije Michel Bobić.

Nije mu bilo posve jasno kada sam donio odluku, rekao je da nikada nije branio. Pomislio sam, e sada hoćeš. I ispalo je odlično. Mogu reći da smo mi u utakmicu krenuli respektom prema domaćinu, dali su nam pogodak nakon kontre nakon čega smo se malo trgnuli. "Došli smo sebi" ali nas je onda presjekao crveni karton vrataru.

Prvi vratar Danijel Percan je bio bolestan, na gol je stao David Čief i izvan kaznenog prostora srušio jednog igrača, isključenje posve opravdano. Zna se kako je to, ostaneš s igračem manje, na golu ti je igrač i protivnik misli da ćemo se sami pobijediti. A nas je to još više skupilo, dalo nam motiv. Isprva se nismo snašli tako igrati, ali smo pred kraj poluvremena nekako uspjeli zabiti i u svlačionici se smirili te napravili drugačiji raspored na terenu.

Tih 1:1 nas je podiglo do te mjere da smo izgledali mnogo bolje i to pokazali kroz dva gola Marka Kontošića. Njihov je trener insistirao da pucaju na gol sa svih pozicija znajući da brani igrač, ali mi mi to nismo dopustili. Bobić je na gol crti bio odličan, super se snašao i rekao bi da je branio onako rukometno.

Ako je lopta bila laganija onda ju je prigrlio, ali uglavnom je sve izbijao iz prve, rukama i nogama, napravio je i jednu "špagu". Imao je dobre reakcije i svaka mu čast - nije krio zadovoljstvo i ponos na ostvareni rezultat trener Ližnjana Zoran Moravac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter