FUTSAL SF

Puljani propustili prilike pa na kraju spašavali bod

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Šest pogodaka, dvije vratnice, jedan crveni karton, nekoliko diskutabilnih sudačkih odluka i na kraju svakoj momčadi po bod, što je po prikazanom na parketu i najrealniji konačni ishod. Sukus je to uzbudljive malonogometne predstave koju su u Domu sportova »Mate Parlov« na otvaranju prvenstva prikazali Stanoinvest Futsal Pula i Rijeka, novak u najjačem hrvatskom razredu. Riječani su poveli već nakon 15 sekundi igre, kad je asistenciju Žige Čeha u pogodak pretvorio Đorđe Rosić. Taj je rezultat stajao na semaforu do 18. minute prvenstveno zaslugom sjajnog gostujućeg čuvara mreže Carla Berkovića, a onda je uslijedilo malo brazilske čarolije i Puljani su u samo 44 sekunde prebacili vodu na svoj mlin.

Brzi preokreti

Wendell je najprije poravnao uz pomoć Čeha kojeg je lopta »očešala« i prevarila Berkovića, a potom asistirao za Bepu Pausa koji je petom zabio za 2:1. S tim se rezultatom otišlo u svlačionice, a onda je Mihael Matijević u 25. minuti okrunio brzu gostujuću kontru i udarac Čeha skrenuo u mrežu. S takvim raspletom nije se mogao pomiriti David Mataja koji je tražio prekršaj u začetku akcije i za prigovor najprije dobio žuti karton, a kad ga ni on nije smirio, ubrzo mu se »zacrvenjelo« pred očima. Da jedna nesreća nikad ne dolazi sama pokazao je domaćinu Luka Suton, koji je u 28. minuti iz »popravnog« pokušaja doveo goste u vodstvo. Njega je šest minuta kasnije »poništio« Wendell, koji je nakon duplog pasa sa Stefanom Galešićem postigao svoj drugi pogodak za 3:3. Bio je to i konačni rezultat premda su u burnoj završnici i jedni i drugi mogli doći do punog plijena. Najprije je 34 sekunde prije kraja Kelwin u situaciji »jedan na jedan« nadmudrio Rosića, a 15 minuta kasnije umjesto očiglednog šestog prekršaja za goste koji bi Puljanima donio deseterac, dosuđen je kontra faul te se susjedski derbi priveo kraju uz salvu zvižduka s tribina.

(Snimila Leona Teodorović)(Snimila Leona Teodorović)

- Nismo dobro krenuli i primili smo toliko rano gol da moram priznati da s klupe nisam niti vidio cijelu akciju, tek udarac i loptu koja je završila u mreži. No, unatoč lošem otvaranju, prvo poluvrijeme smo dobro odradili. Dominirali smo, poveli s 2:1 te da smo početkom nastavka realizirali jednu od nekoliko »čistih« šansi koje smo stvorili i otišli na dva gola razlike, mislim da bi utakmica bila riješena - rekao je Bepo Paus. - Na žalost, mi nismo zabili, oni jesu i još je uslijedilo isključenje Mataje. Sreća da je pritom bio na klupi pa nismo morali igrati dvije minute s čovjekom manje, ali on nam je definitivno falio jer se naša taktika dosta svodi na »guranje« lopte prema Mataji, a ovo je bila baš takva utakmica.

Loše izgledali

Isključenjem Mataje skratila se i rotacija jer trener Alvaro Martinez Castillo nije imao na raspolaganju Stevea Bendalija i Jasona Garciju, reprezentativce Francuske i Venezuele.

- Osjetilo se to, ali nisu Riječani bili toliko bolji od nas u nastavku, koliko mi nismo dobro izgledali jer nismo igrali onako kako smo se dogovorili. Trebali smo se smiriti i igrati našu igru neovisno o trenutačnom rezultatu, umjesto da smo se priklonili načinu koji nam, s obzirom na profil igrača kakve imamo, nikako ne odgovara - istaknuo je Paus, koji je zabio u svojoj prvoj povratničkoj domaćoj utakmici. - Odmah bih mijenjao taj pogodak za pobjedu u derbiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter