SUPERSPORT DRUGA LIGA

Porečani poraženi u još jednom derbiju začelja

| Autor: Boris Vidulin
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


JADRAN (P) - H. DRGOVOLJAC 0:1

POREČ - Stadion Veli Jože. Gledatelja: 300. Sudac: Domagoj Kurtović (Osijek) 5. Pomoćnici: Vuzem (Pribiđevci), Šikić (Županja). Strijelac:0:1 Bošnjak (83’). Žuti kartoni: Ivetić, Radman (Jadran), Šoljić (Hrvatski dragovoljac).

JADRAN POREČ: Marić 6,5, Šverko 6,5 (od 80. Mendiković -), Tošić 6 (od 65. Stošić 6), Al Taharwan 6, Ivetić 6,5, Sumić 6,5, Krasniqi 6, Bernobić 6,5, Radman 6,5, Matteoni 6,5 (od 65. Bamba 6), Mikloš 6 (od 46. Hrvić 6, od 85 Jakovčić -).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Jerolimov 6,5, Starčić 6, Šoljić 7, Bakula 6,5, Maciel 6 (od 86. Gracin -), Chardey 6,5, Janušić 6,5 (od 81. Marušić -), Duduković 6,5 (od 86. Ozimec 6), Bošnjak 6,5, Marinčić 6,5 (od 60. Afsar 6), Bjelivuk 6,5.

Novi sustav

Nadali su se u Poreču da će po uzoru na prošlu godinu do prve pobjede doći u 9. kolu, kada se to već nije dogodilo ranije, no nisu uspjeli u toj nakani. Nije pomogla niti promjena trenera, sustava, sastava i svega što čini jedna nogometna predstava. Kao da su igrači bili u grču, igrali pod kočnicom i nije im baš uspijevalo što su željeli. Gosti su bili idealna prilika da se vrate u igru, priključe momčadima s dna ljestvice, no dogodilo se upravo suprotno. Protiv skromnih Zagrepčana nisu pokazali zašto bi trebali pobijediti i maknuti se s posljednjeg mjesta. Realna bi bila, po prikazanoj igri, podjela bodova, ali su gosti iskoristili nesmotrenost u domaćoj obrani i poentirali u finišu susreta. Bošnjak je primio loptu na tridesetak metara i krenuo prema golu bez da mu je ijedan igrač dolazio u blok, kada je uvidio da mu se otvara prostor došao je skroz do vrha kaznenog prostora i pucao prizemno dijagonalno u malu mrežicu vratara Marića za konačnih 0:1.

Kako je i najavio, nov i trener Blaž Bugarin promijenio je sustav. Jadran je prvi put zaigrao s trojkom u zadnjoj liniji, standardni Radman i Sumić, a između njih Al Tharwan. Na bokovima su ordinirali Tošić i Šverko, prvi malo ofenzivniji, drugi povučeniji nego do sada, sredina je ostala nepromijenjena, Bernobić i Matteoni nešto niže, Mikloš više, a prvi puta se igralo i s dva napadača, priliku za to su dobili Ivetić i Krasniqi. Prvo je poluvrijeme bilo siromašno igrom, kiša u početku nije padala, kako se bliži kraj prvog djela tako je bila sve jača, teren sve više blatnjav i težak za igru, no nije to bio osnovni razlog slabe igre.

Gosti su prvi zaprijetili preko Janušiča koji je je glavom pucao u okvir gola, no bio je blokiran, a to se dogodilo nakon ubačaja Chardeya, koji nije ostao u dobrom sjećanju nogometašima Uljanika, ali jučer je ipak bio malo suzdržaniji. Pokazao je nekoliko puta individualnu kvalitetu, u slalomu prošao nekoliko igrača, ali bez završnice. Nije niti Jadran bio puno bolji u segmentu prilika, najveću, a ujedno i jedinu pravu, propustio je Al Tharwan kada je glavom pucao iz blizine, vratar je već bio savladan, ali se na gol crti ispriječio kapetan Šoljić.

Tek na momente Jadran je izgledao bolji, prvenstveno s raspoloženim Šverkom, koji je u dva navrata nanizao nekoliko igrača pred kaznenim prostorom gostiju i onda je u končanici Bernobić s dvadesetak metara bio neprecizan.

Jedanaesterac

U nastavak se krenulo s prve dvije obrane vratara i to odlične. Najprije je morao reagirati Marić kada je obranio udarac Šoljića s vrha kaznenog prostora. Na drugoj strani Ivetić je izveo slobodan udarac iskosa s lijeve strane, ubacio je pred gol, ali je lopta udarila nekog u glavu u živom zidu, promijenila smjer i završila pod gredu na golmanovoj desnoj strani. On je bravurozno reagirao i uspio ju ukrotiti te izbiti u korner.

Nakon toga ponovio se prvi dio igre, igralo se između dva kaznena prostora bez izrazitih prilika po jakoj kiši i sve težem terenu. Onda se dogodio pogodak koji je uzdrmao domaće nogometaše, definitivno to nisu očekivali, no željeli su se vratiti, pred njima je bilo još desetak minuta igre. U tom periodu Jakovčić se našao na desetak metara od gola, ali je loše i mlitavo pucao da lopta nije došla niti do gola, a onda je na scenu stupio sudac Kurtović, isti onaj koji je u Sisku dosudio dva kaznena udarca za Segestu, jedan doslovno izmišljen, i u roku od pet minuta pokazao crveni karton te pet žutih kartona porečkim igračima. No tako »lagan« na kaznenim udarcima nije bio jučer, Stošić je ušao u kazneni prostor, srušen je na nedozvoljeni način, ali sudac je samo odmahnuo rukom, a onda je za nekoliko sekundi prekinuo utakmicu, dao je znak za kraj susreta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter