Četvrta lige NS Rijeka

Pojačani Fažanci stigli do prvog slavlja

| Autor: Roberto Car
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Dvije pobjede, remi i poraz upisala je istarska četvorka u susretima 5. kola Četvrte lige NS Rijeka, dok su Umažani derbi susret s Lokomotivom na svom igralištu odigrali u večernjem terminu.

Nakon četiri poraza u prva četiri kola, nogometaši fažanske Mladosti osjetili su konačno slast pobjede. Na pogon iskusnih igrača, Marka Kostešića te dvojca netom pristiglog iz Uljanika, Milivoja Simeunovića i Sebastiana Jokića, Fažanci su na svojoj "Olivi" s 3:1 svladali Klanu. Simeunović je doveo domaćine u vodstvo, a potom je Kostešić s dva gola, drugim postignutim s 11 metara, osigurao prva tri boda za fažansku momčad.

U jednom od dva derbija kola u kojima se sastala vodeća četvorka, Funtana je poražena na gostovanju kod OŠK Omišlja, a strijelac jedinog gola bio je Prtenjača. Bio je to ujedno jedini poraz istarskih klubova u ovom kolu. Ovim trobodom OŠK je preuzeo čelnu poziciju, dok su Funtanjani drugim porazom u prvenstvu ostali među prva četiri sastava.

Do troboda su, i to trećeg, stigli Ližnjanci. Uspjeli su to pobjedom na gostujućem terenu. Gol vrijedan sva tri boda protiv Borca u Krasici postigao je Licardo u 32. minuti. Sačuvati potom taj gol prednosti do kraja olakšalo im je isključenje Iljazija u 77. minuti, a zanimlnjivo je da je prethodno sudac Blaškić isključio i trenera Ližnjana Zorana Moravca.

Žminjci su osvojili bod na gostovanju kod Zameta u dvoboju bez golova, ali s čak sedam žutih kartona. Ovim su se, drugim remijem sezone, zadržali u gornjem domu četvrtoligaške karavane.

U idućem kolu igrat će se dva istarska derbija. Žminj će ugostiti probuđeni fažanski sastav, dok će Ližnjan na Prematinki dočekati ambiciozne Umažane. U šestom kolu jedna će se utakmica igrati u tjednu, Zamet i Funtana svoj će susret odigrati već u srijedu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter