ČETVRTA LIGA NS RIJEKA

Goropadni Žminjci lako do visoke pobjede nad Fažancima

| Autor: Boris Vidulin
(Snimio Boris Vidulin)

(Snimio Boris Vidulin)


ŽMINJ : MLADOST (F)      5 : 2

Igralište NK Žminj. Gledatelja 120. Sudac: Vladimir Merle (Viškovo) 6,5. Pomoćnici: Flegar (Rijeka), Šipić (Viškovo). Strijelci: 1:0 Lepinjica (4), 2:0 Damijanić (20), 3:0 Lepinjica (42), 4:0 Orbanić (44), 4:1 Jokić (57), 5:1 Lepinjica (75), 5:2 Simeunović (78-11m). Žuti kartoni: F.Krnjus, M.Križanac (Žminj) J.Lazarević, F.Lazarević, Špelić, Jokić, Ristić (Mladost)

ŽMINJ: Vujica 6,5, Antonić 6,5 (od 46. Buršić 6,5), L. Križanac 6,5, Matika 6,5 (od 46. Turčinović 6,5), Orbanić 7, Damijanić 7 (od 75. M. Križanac -), Pamić 7 (od 66. Delšeno 6,5), F. Krnjus 7, Marić 6,5, K. Krnjus 6,5 (od 75.Krajcar -), Lepinjica 8.

MLADOST: Delfar 5, Kurbalić 5, Ristić 5,5, F. Lazendić 5,5, Špelić 5,5 (od 82.Halilović -), Kostešić 5 (od 46. Nišević 5), Butković 5,5, J. Lazarević 5,5, Božac 5 (od 46. Marjanovović 5), Simeunović 5,5, Jokić 5,5.

Hat-trick Lepinjice

Nakon Omišlja koji su bili vodeći u ligi i izgubili 4:1 u Žminju, sada je po sličnom scenariju prošla i posljednjeplasirana momčad lige iz Fažane. Domaćin polako postaje goropadan na svom terenu, a golovi su im jedan ljepši od drugog. Jučer je nastradala Mladost koja u prvih 45 minuta nije postojala, u nastavku su bili čak i donekle bolji, »pobijedili« 2:1, ali bilo je teško očekivati potpuni preokret.

Tako su se nakon pobjede prošlo kolo, ponovo vratili porazima. Žminj je bio razigran, posebno se to odnosi na Marka Lepinjicu koji ne blijedi, s 37 godina i dalje pokazuje klasu koja je trenutno daleko iznad ove lige.

Pogodio je tri puta, iz trka, s mjesta, iz slobodnog udarca, baš sve mu je polazilo za nogom, a kada igra on, igra cijela momčad. Već u početnim minutama ušao je u kazneni prostor iskosa, oslobodio se čuvara i prizemno iskosa pucao dijagonalno te uz pomoć vratnice zatresao mrežu. Na 2:0 povisio je Damijanić, na način da su posve iznenadili obranu, ali i vratara.

Brzinski je izveden aut, lopta je došla do »plave devetke« a on s preko trideset metara, uočivši vratara van gola, visokom loptom pogodio praznu mrežu. Nakon toga ponovo se ukazao Lepinjica i precizno s vrha kaznenog prostora pogodio kut, a za kraj prvog dijela Orbanić je uklizao sa sedam metara od gola na ubačaj Pamića i povisio rezultat na 4:0.

Lažna nada

Gotovo sve što je išlo u okvir gola, završilo je iza leđa mladog Delfara. Drugi dio je bio donekle bolji za goste, uspostavili su kontrolu na sredini terena, nakon slobodnog udarca Jokić je pogodio za 4:1, no bila je to lažna nada jer je bilo vidljivo da nemaju snagu napraviti preokret. Pogodili su još jednom, Simeunović je kazneni udarac pretvorio u pogodak, a netom prije toga još jedna majstorija Lepinjice. Slobodan udarac na više od 30 metara, potegnuo je svom snagom, lopta je očešala gredu i spustila se u gol pored nemoćnog i iznenađenog vratara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter