romano žilo

Kapetan pulske Istre o uspjesima mlade momčadi i natjecanju: Prva ŽNL svake je godine sve nekvalitetnija

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Nakon pet kola Prva ŽNL polako poprima konture koje su se i očekivale pred početak sezone. Uvijek ima onih pozitivnih, poput Potpićan Učke 72 i Velog Vrha, ali i negativnih, poput Vrsara i Dajle, iznenađenja, no vrlo brzo sve će se posložiti. Jedni od onih koji su pri vrhu, a nisu iznenađenje jer se isto događalo i prošle sezone, su nogometaši pulske Istre, koju predvodi 33-godišnji kapetan Romano Žilo.

Povratak Dabića

- Krenuli smo kao i lani i ne mogu reći da sam baš to i očekivao jer smo u odnosu na prošlu sezonu dosta mijenjali momčad i sada smo puno mlađi. Izgubili smo Berišu, Babića i Markovića koji su bili iskusni pa smo na tom polju malo hendikepirani. Ipak, u prva tri kola nove sezone to nije tako izgledalo, redom smo pobjeđivali protivnike na način da smo već u prvom dijelu stvorili rezultatsku prednost i zadržali je do kraja.

Četvrto kolo bio je derbi susret protiv Štinjana, gdje je pobjeda mogla otići na obje strane, no obrane su bile dobre pa je završilo bez golova. I onda nam se dogodio Veli Vrh i prvi poraz - elaborirao je početak sezone Romano Žilo.

Visokih 3:0 za Veli Vrh odaje dojam jednosmjerne utakmice.

- Loše smo krenuli u susret. Već prvi njihov napad u trećoj minuti završio je kao kazneni udarac kojeg su realizirali i nismo se mogli vratiti više. To je bilo prvi put da smo u ovom prvenstvu bili u rezultatskom minusu pa smo bili možda malo šokirani, do sada kada smo imali vodstvo, onda je to bilo najmanje dvije razlike, a sada, nismo niti počeli već smo bili u minusu. Želim vjerovati da je to bio samo loš dan i da ćemo vrlo brzo opet krenuti u pobjednički niz.

Moramo biti svjesni da smo daleko najmlađa momčad lige, s prosjekom 21,6 godina i da će takvih utakmica, odnosno oscilacija, biti. Ta mladost donosi i određenu karakternu labilnost, možda nemamo niti neku pretjerano veliku širinu kadra, i sve će to kako bude sezona odmicala utjecati na nas i na naše rezultate - smatra kapetan pulske Istre

Umjesto dosadašnjeg trenera Dragana Simeunovića na klupu je ponovo sjeo Stevo Dabić.

- I mi njega, posebno ja koji sam u klubu više od 20 godina, a i on nas, najbolje poznaje tako da smo se lako prilagodili na njega, zapravo znamo baš sve. Svaki trener donosi nešto novo i drugačije, tako da smo kod Simeunovića možda malo više radili na nekoj fizičkoj spremni, sada radimo kod Dabića nešto drugo, ali u globalu sve ovisi o nama igračima na terenu - kaže Žilo.

Među vodećim strijelcima lige su njegovi suigrači Marko Božac i Gabrijel Divković, dva tinejđera.

- Svaka im čast, pravi su igrači i imaju »nos za pogodak«. A moram naglasiti da su vrlo mladi, ovo im je prva prava seniorska sezona bez da igraju i za juniore. Ukoliko ovako nastave, bit će to njihova sezona. Volio bi kada bi imali još jednog iskusnog napadača da zadrži loptu gore u napadu i onda bi svima bilo lakše, a mladi igrači u ofenzivi imali bi od koga temeljem njegovog iskustva učiti - govori iskusni kapetan Istre Pula.

Nada se kako bi mogli biti među prvih šest klubova nakon osnovnog dijela sezone i upasti u play off ligu.

Štinjanci favoriti

- Mislim da se to može dogoditi. Imamo kvalitete za to, pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga i ne sumnjam u gornji dio ljestvice. Što se tiče favorita, onda su to svakako dečki iz Štinjana koji i najviše ulažu u momčad i bilo bi smiješno da ne budu na samom vrhu ljestvice. Tu je onda Vodnjan, pa Smoljanci Sloboda, baš kako trenutno izgleda prvenstvena ljestvica.

O onima na dnu je nezahvalno govoriti, ali me iznenađuju i Dajla i Vrsar s obzirom na njihovu trenutnu poziciju. Naglasit ću da je liga svakom novom sezonom sve manje kvalitetna i to se jako osjeti. Ima nas sve manje u ligi, ali to ne donosi ono što su mjerodavni mislili da će se dogoditi - rekao je Romano Žilo, koji već 27 godina igra nogomet u istom žuto zelenom dresu pulske Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter