PRVA ŽNL

Štinjan lako u Marčani, povratak Vrsara u Savičenti, pulskoj Istri trobod u derbiju

| Autor: Boris Vidulin
Hat-trick - Ivan Šistov (Arhiva Glasa Istre)

Hat-trick - Ivan Šistov (Arhiva Glasa Istre)


SMOLJANCI S. : VRSAR     2 : 2

Igralište Suhača. Gledatelja 60. Sudac: Danijel Starčević. Pomoćnici: Šekuljica i Taranić (svi Pula). Strijelci: 1:0 Mišan (8-11m), 2:0 Krajcar (34), 2:1 Simić (38) 2:2 Žužić (76). Žuti kartoni: Peršić, Krajcar, Perković (Smoljanci Sloboda), Kovač, Matošević, Mijojlić, Pavišić, Pršurić, Mijatović, Žužić, Jandrić, Simić (Vrsar). Crveni karton: Simić (77- drugi žuti karton).

SMOLJANCI SLOBODA: Rešidović, Racan (od 46. Brajković), Peršič, Prodanović, Banović, MIšan, Pekica, Zaharija (od 75. Folo), Krajcar, Andrijančić (od 79. Doblanović), Pamić.

VRSAR: Kovač, D. Dekleva, Vukadin, Simić, Matošević, L. Žužić (od 46. E. Žužić), Milanović (od 46. F. Dekleva), Čehić (od 46. MIjatović), Pršurić, Mijojlović, Pavišić.

Kartonijada

U Savičenti na Suhači domaćin je bio apsolutni favorit, no podjelom bodova protiv Vrsara propustili su, barem na kratko, da budu na čelu lige. Vrsar ih je iznenadio, a umjesto da u prvom dijelu imaju sigurno vodstvo od nekoliko pogodaka razlike, nisu kaznili lošu igru protivnika. Mogli su izgubiti u posljednjim trenucima susreta jer je Josip Pavišić imao zicer za 2:3, ali ga je Miralem Rešidović obranio.

Utakmica je bila rastrgana, bilo je tu puno galame, teško da je itko i očekivao drugačiji scenarij, a čak trinaest puta je sudac morao iz džepa vaditi kartone, uz jedno isključenje, od toga devet zbog prigovora odnosno nesportskog ponašanja.

Kako je krenulo, teško je itko mogao i očekivati da će gosti zapucati u okvir gola. Najprije kazneni udarac zbog igranja rukom, a onda je Teo Krajcar iskoristio katastrofalnu reakciju vratara i iz blizine pogodio za 2:0. Vrsar se brzo vratio, nakon ubačaja Ljubomir Simić je postavio nogu i s pet metara smanjio vodstvo te nakon gotovo 500 minuta natjerao vratara Smoljanci Slobode da prvi put ove sezone traži loptu u svojoj mreži.

Nastavak je bio još rastrganiji, dogodio se i isključujući karton, igrom velikih brojki morao je, ali i pogodak za 2:2. Erik Žužić je pucao s više od 25 metara, lopta je imala čudnu putanju, vjerojatno je to i prevarilo vratara i tično po sredini gola malo iznad njegove glave završila u mreži.

Kada se očekivao kraj susreta Josip Pavišić je izveo vrhunski lažnjak, sam se pojavio na osam metara od gola i i između 7,32 metra koliko su vrata široka, pogodio baš onaj metar gdje je bio Rešidović pa je ostao remi.

Simultanka Šistova

U subotu su svoju obavezu odradili Istra i Vodnjan te Potpićan U. 72 i Veli Vrh. U oba susreta dogodila se minimalna pobjeda domaćina, u Štinjanu je presudio Šimetić kad je dobio jednu dijagonalu iz svoje polovice, ušao malo u sredinu i tek što je zagazio u kazneni prostor pucao u suprotni kut. Vodnjan se mogao vratiti u igru ali je dva puta Mošnja bio nespretan pred golom domaćina. Na Dumbrovi je junak bio Antonio Fornažar eurogolom sa 25 metara čime su se ponovo vratili u gornji dio ljestvice.

Nedjelja popodne donijela je prvu pobjedu Višnjana 1957, ostali su na posljednjem mjestu samo zbog gol razlike upravo uz Iskru iz Vineža. Dojam je da kod domaćina nema tko dati gol dok je Kristijan Hristov od četiri bijega u kontru, dva puta pogodio. Štinjan je rutinski prošao kroz Marčanu koja nije niti sjena prošlogodišnje momčadi, a junak je bio Ivan Šistov s tri pogotka.

Niti Dajla nikako da se pomakne sa samog dna iako su imalo vodstvo 2:0 već nakon 15 minuta, no zahvaljujući dvostrukom strijelcu Laurentu Kastratiju već za pola sata sve je opet bilo u egalu. U nastavku je domaći napadać pogodio i treći put za vodstvo, ali se i Dajla uspjela vratiti i izborila remi drugim kaznenim udarcem.

Rezultati 6. kola

Mladost (RS) - Dajla      3:3

Marčana - Štinjan      0:3

Iskra - Višnjan 1957      0:2

Smoljanci S. - Vrsar      2:2

Istra Pula - Vodnjan      1:0

Potpićan U. 72 - Veli Vrh      1:0

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter