Talijanski trener protiv Demona

Traži li Tramezzani sukobom s navijačima odstupnicu iz Pule?

| Autor: Goran Rojnić
Ilustracija (Snimio Hrvoje Jelavic / Pixsell)

Ilustracija (Snimio Hrvoje Jelavic / Pixsell)


Traži li talijanski trener Paolo Tramezzani odstupnicu s pulske klupe? Gotovo nevjerojatno zvuči da se u posljednje tri utakmice dvaput dohvatio s navijačima. I dok se u prvom slučaju radilo o izoliranom slučaju pojedinca, koji ga je navodno osobno vrijeđao (barem prema riječima Tramezzanija), u Šibeniku se talijanski trener dohvatio s najvjernijim navijačima, Demonima, Razlog je bizaran, sugeriranje da se iz igre izvadi nervozni kapeetan Slavko Blagojević koji je požutio i prijetilo mu je isključenje. Što se na koncu i dogodilo u ranoj fazi utakmice.

Naime, navijači nerijetko viču s tribina i »sugeriraju« raznim trenerima za razne igrače »vadi ga van«. No, rijetko koji trener reagira na te povike. Međutim, Tramezzani se upustio u direktan razgovor s pripadnikom Demona, odbrusivši mu da zašuti. Ajde, i to se može dogoditi u »žaru borbe« jer tenzije su tijekom utakmice na visokom nivou i kad te netko »ometa« uzvratiš nervozno. No, pozivanje na dvoboj »jedan na jedan« van stadiona, kako iz redova Demona ističu da je nastavio talijanski trener, definitivno ne spadaju u kategoriju normalnih odnosa.

Osvojeni bod s desetoricom na Šubičevcu trebao je »smiriti« Tramezzanija, jer momčad mu je pokazala karakter i bila izrazito organizirana, Međutim, na poziv navijača da se raspravi verbalni sukob talijanski je trener »podivljao« nastavivši s obračunom jer su mu navodno prijetili da će ga potjerati. No, ovaj rat nikako ne može dobiti. Zna to jako dobro Tramezzani, zato se čini da je šibenski sukob lako moguće samo jedna točka u nizu kojom bi se mogao dogoditi raskid suradnje talijanskog trenera i pulskog kluba.

Tramezzani se u nijednom klubu dosadašnje trenerske karijere nije dugo zadržao. U pauzi je ostao u Istri 1961, iako je činjenica da je imao puno bolje ponude iz Hrvatske i inozemstva, zbog, kako je sam izjavio, navijača. Međutim, loše odrađeni prijelazni rok, manjak pojačanja i odlazak vellikog broja igrača, među kojima i nekoliko nositelja (Majstorović, Devetak, Petrusenko), zasigurno nije baš očekivao. Težak raspored na početku sezone, tri favorita za sam vrh ljestvice u početna četiri kola (Dinamo, Rijeka, Hajduk), koja je na koncu čak uspješno prošao unatoč puno primljenih pogodaka, zasigurno su oduzela energiju uslijed velikih tenzija i pritiska koje takvi susreti nose. Porazi u posljednja dva susreta protiv Lokomotive i Varaždina stvorila su novi teret, a temperament Tramezzanija očito reagira beskompromisnim sukobom.

Međutim, s obzirom da je Tramezzani bivši igrač na visokoj razini (Inter, Tottenham) i dugogodišnji trener, jako dobro zna da »rat« s navijačima ne može dobiti. Demoni nisu Gattuso da se s njima dohvati na terenu i van njega, kako je izjavio nedavno. Oni su navijači pulskog kluba koji, imaju li pravo ili ne u svojem vikanju, ne bi smjeli biti meta trenerovog bijesa. Naravno, i navijači bi trebali znati gdje je granica, ne postavljaju oni trenere.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter