FUTSAL

David Mataja: Momčad na papiru izgleda jako dobro

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Saša Miljević / Pixsell)

(Snimio Saša Miljević / Pixsell)


Premda je do početka priprema za sezonu preostalo još skoro mjesec dana, Stanoinvest Futsal Pula već je tijekom srpnja zaokružila momčad s kojom će krenuti u nove prvoligaške izazove.

Domaćoj okosnici priključen je povratnik Bepo Paus, a jedinom strancu koji je ostao iz prošle sezone, Španjolcu »Chusu« Blazquezu, pridodani su Francuz Steve Bendali, dvojica Brazilaca Wendell Pereira Dos Santos i Kelwin Alexander Schmitt te Jason Garcia iz Venezuele, koji je stigao na posudbu iz aktualnog dvostrukog prvaka Europe Palma de Mallorce. Da klupski čelnici ništa ne žele prepustiti slučaju potvrdila je i njihova brza reakcija nakon što se ozlijedio Florijan Cindrić, čiji će duži izostanak između vratnica probati nadomjestiti Danijel Starčić.

Start s Rijekom

- Na svakoj poziciji imamo po trojicu igrača i to jako dobro izgleda na papiru, no sad se momčad treba uigrati jer su nam stigla četvorica novih stranaca, plus Paus. On će se sigurno brže prilagoditi jer se vratio u svoj grad te usto poznaje ligu i većinu suigrača, ali i njemu će trebati neko vrijeme jer će ga dočekati novi trener i novi zahtjevi, rekao je David Mataja, kapetan Stanoinvest Futsal Pule.

- Protiv Bendalija sam igrao i ostao mi je u dobrom sjećanju. Stalni je član francuske reprezentacije, no klub je nešto sasvim drugo. Usto, po prvi put će igrati izvan Francuske, izići će iz svoje zone komfora i treba vidjeti kako će na to reagirati. Garcia je mlad i sigurno će se htjeti dokazati, a čim ga je Palma uzela, znači da je vidjela nešto u njemu. Brazilci su mi nepoznati, ali Wendell dolazi iz Portugala, igrao je dobru ligu i trebao bi nam biti od pomoći. Svi su oni izgradili neka igračka imena, ali dolaze u specifičnu sredinu i vrijeme je jedino mjerilo koje će suditi o njihovoj kvaliteti. Hrvatska liga je zahtjevna, pogotovo na fizičkom planu, suci puštaju više duela i malo toga sviraju te treba vidjeti kako će odgovoriti na ono što će ih dočekati.

Prvenstvo starta 18. listopada, a Puljanima prvo kolo donosi pravu poslasticu u vidu susjedskog derbija s Rijekom, novim članom najjačeg hrvatskog razreda.

- Riječane prati Armada, bili su svojevremeno u Puli kad smo s njima igrali finale Regionalnog kupa te je lako moguće da bismo ih u prvom kolu opet mogli vidjeti u Domu sportova »Mate Parlov«. Njihov dolazak bio bi dodatni plus i vjerujem da bi ovo mogao biti početak jedne lijepe tradicije susjedskih derbija. Nadam se samo da će se održati i trajati duži niz godina, a ne da nakon sezone-dvije neki klub ispadne iz lige ili se ugasi, zaželio je Mataja.

- Jedini problem Riječana je što nemaju svoju bazu igrača. Imaju u momčadi tri-četiri Slovenca, jednog Srbina i nekolicinu hrvatskih igrača koji nisu iz Rijeke te treba vidjeti kako će tamošnji ljudi reagirati na manjak domaćih dečki. Puno će toga ovisiti o rezultatima i ako oni budu dobri, svi će biti zadovoljni, ali ako ne budu, moglo bi se pojaviti nezadovoljstvo kod navijača vezano uz sastav momčadi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter