Rudar počeo pripreme s Okićem i Josielom

Cilj je ove sezone biti pri samom vrhu

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


Pod vodstvom trenera iz prošle sezone, Franka Čupića i njegovog pomoćnika Dina Černjula, nogometaši Rudara krenuli su u ponedjeljak s pripremama za novu nogometnu sezonu u Trećoj NL zapad. Nakon okupljanja na svom stadionu, prvi trening odrađen je na igralištu u Vinežu. Igrače su uz stručni stožer pozdravili predsjednik Rudara Sandi Dobrić te članovi Izvršnog odbora Igor Šarin i Nedjeljko Josipović, a potom je trener Franko Čupić iznio svoje viđenje o planu priprema i novoj sezoni.

Testiranje

- Pripreme ćemo obaviti u Labinu i nešto na Vinežu. Zbog pravila da tri mlada igrača moraju biti u igri cijelo vrijeme i još minimalno četiri na klupi uključili smo u pripreme juniore i nekoliko nadarenih kadeta kako bi vidjeli što imamo na raspolaganju. Svi će dobiti šansu, iako je to pravilo sad promijenjeno. Prva dva tjedna računam da ću imati do 30 igrača na treninzima, neki će možda preskočiti koji trening zbog rada u turizmu, a zatim ćemo reducirati popis na 22 igrača plus dva golmana. Imamo dogovorene i tri utakmice, u subotu ćemo igrati međusobno, iduću srijedu s Uljanikom, a onda u subotu s Medulinom 1921. Na tim utakmicama dat ću svima šansu, testirati sve igrače i onda odabrati 22 igrača za nastavak priprema. Otišli su u odnosu na prošlo prvenstvo Krištofić u Pazinku i Salihović koji je na nekoj probi u Zagrebu pa ne znam hoće li se vratiti - rekao je Franko Čupić, osvrnuvši se na ambicije u novoj sezoni.

- Bit ćemo sigurno bolji od 12. mjesta. Ja sam došao u devetom kolu, kad klub nije imao nijednu pobjedu i uspio s nekoliko pobjeda uhvatiti priključak, a Dino Černjul nam se priključio u zimskoj pauzi te smo podigli ekipu. Drugi dio prvenstva bilo je toplo-hladno i plasman bi bio sigurno bolji da nismo u zadnja tri kola doživjeli tri poraza pa nismo zadovoljni krajnjim ishodom. Sada će sigurno biti puno bolje, liga je sigurno slabija bez Uljanika. Prema renomeu Rudara i kvaliteti igrača, moramo u ovoj konkurenciji biti među prvih pet klubova. To je cilj - zaključio je Čupić.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Rudar će u novu sezonu ući jači za dva povratnika, Ševka Okića koji je otišao iz kluba nakon juniorskog staža i jedne seniorske polusezone u Istru 1961 pa dalje u nekoliko klubova u BiH, a prošlo prvenstvo proveo je u Cresu te Brazilca Josiela.

Povratnici

- Lijepo je vratiti se u svoj grad i svoj klub u kojem je sve počelo. Trenirao sam i prošle sezone u Rudaru, poznajem sve dečke i trenera. Ekipa je dobra i nadam se da ćemo to uspjeti pokazati na terenu - rekao je Okić.

Vratio se i Brazilac Josiel Oliveira Jo koji je u zimskoj pauzi otišao igrati na Tajland i sada se vratio u Labin u kojem mu je, kako kaže, lijepo i ugodno.

- Drago mi je da sam se vratio i da sam opet tu nakon šest mjeseci. To je moja druga kuća. Sada imamo vrlo dobru ekipu, moramo od prvoga dana jako raditi i dovesti Rudar na vrh ljestvice gdje mu je i mjesto. Ako svi treniramo i igramo kako treba, a imamo dobre igrače, onda možemo i u ligu više - ne skriva optimizam popularni Jo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter