priprema

Uskoro otvaranje javne nabave za rekonstrukciju igrališta NK Peroj

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Grad Vodnjan sve je bliži početku rekonstrukcije nogometnog igrališta u Peroju. U tijeku je priprema javne nabave za odabir izvođača za rekonstrukciju igrališta (s pripremom za postavu modularnih jedinica). Odluku o imenovanju povjerenstva za provedbu javne nabave Grad Vodnjan donio je 11. srpnja i pitanje je dana kada će biti otvoren postupak javne nabave procijenjene vrijednosti na 840.000 eura (bez PDV-a). Postupak bi trebao biti okončan oko 20. kolovoza kada bi se pristupilo otvaranju ponuda zainteresiranih ponuđača.

U završnoj je fazi i izdavanja građevinske dozvole za nogometno igralište u Peroju. Za to nedostaje isključivo suglasnost Republike Hrvatske, odnosno Istarske županije, s obzirom da se u obuhvatu projekta nalazi manji dio jedne čestice u vlasništvu države. Nad vlasništvom države unutar granica građevinskog područja nadležna je Istarska županija. Izdavanje suglasnosti i građevinske dozvole očekuje se do odabira najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje rekonstrukcije.

Svi koraci i postupci temelje se na Građevinskom projektu Rekonstrukcije nogometnog igrališta i gradnje višemodularne sportske zgrade s pratećim prostorima i infrastrukturom u Peroju, čija je izrada završila u ovoj, 2024. godini. Građevinski projekt, koji u sebi sadrži projekt nogometnog igrališta, vodovoda i odvodnje, elektrotehnički projekt, projekt strojarskih – termotehničkih instalacija kao i proračun mehaničke otpornosti i stabilnosti, predviđa rekonstrukciju igrališta na način da zadovoljava propozicije za profesionalno natjecanje.

Igralište NK Peroj odavno je izvan funkcije. Visinu investicije uvjetuje nužno niveliranje terena uslijed velike visinske razlike od 2 metra kako bi zadovoljavalo parametre sigurnog korištenja i odvodnje oborinskih voda. Značajna denivelacija terena zahtijeva izradu armirano betonskih konzolnih potpornih zidova.

Podsjetimo, NK Peroj ovogodišnji je prvak 2. Županijske lige i jedini klub županijskog ranga natjecanja na području Grada Vodnjan bez vlastitog igrališta.

Neupotrebljivo idejno rješenje igrališta NK Peroj iz travnja 2021. godine s 3D vizualizacijom samo je utvrdilo potrebu pokretanja rekonstrukcije. Kao skup ondašnjih lijepih želja nije postavilo nikakve smjernice za rekonstrukciju terena. Kompletna projektna dokumentacija izrađena u 2023. i 2024. godini otkrila je zahtjevnost investicije s obzirom na nivelaciju terena i probleme odvodnje, poštivanje sportskih i sigurnosnih standarda, zahtjeve za opremanje modularnim jedinicama i tribinama te smještajem parkirališta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter