ULJANIK

"Brodograditelji" započeli s pripremama za SuperSport Drugu ligu

| Autor: Boris Vidulin
(Snimio Boris Vidulin)

(Snimio Boris Vidulin)


Manje od mjesec dana prošlo je od kada su nogometaši Uljanika odigrali zadnju službenu utakmicu, a jučer su se ponovo okupili na Valkanama kako bi započeli s pripremama za novu sezonu u višem rangu Druge SuperSport Druge lige.

Novom treneru Sergeju Banoviću i njegovom pomoćniku Tihanu Arapoviću odazvalo se 27 igrača na prvo razgibavanje gdje ih je on i djelom upoznao sa svojim načinom rada i onim što ih očekuje. Po njegovim riječima, do kraja ovog tjedna sve će biti lagano, a onda ih očekuje nešto žešći ritam, gotovo svakodnevni, kako bi bili spremni za viši rang koji donosi veći angažman i više rada.

(Snimio Boris Vidulin)(Snimio Boris Vidulin)

Među okupljenim igračima bIlo je tu devet juniora i 18 seniora, a od novih lica na teren su istrčali stoper Ivan Zgrablić te vratar Luka Šteko.

- Za sada su novaci samo iskusni Ivan Zgrablić i vratar Luka Šteko. Što se tiče Istre 1961 onda mogu reći da će s nama na posudbu, ili dvojnu registraciju,biti: Luka Đuranović, Marin Žgomba, Lorenzo Travagllia i Carlo Jurak. Osim već spomenutih igrača koij više nisu s nama, neki jer se nismo uspjeli dogovoriti oko uvjeta, neki ne odgovaraju nama jer nas »pritišće« obaveza igranja svih devedeset minuta s mladim igračima, definitivno nema Doriana Osmanollaja koji će vjerujatno u Medulin, dok je jedina dvojba još Robert Raković. Dali smo mu još nekoliko dana »odmora« jer mora odraditi privatne obaveze, pa ćemo vidjeti hoće li ostati u našem dresu - rekao je sportski direktor Uljanika Igor Žiković

I to bi trebalo biti ono s čime će Uljanik krenuti u novu avanturu.

- Radimo na tome da popunimo još poziciju lijevog boka i jednog krila te vjerujem da će se to dogoditi u skorijoj budućnosti. Imamo četiri naša mlada igrača, Pajković, Lenić, Mašović i Radonić, plus dečki iz Istre 1961 i smatram da će to biti dovoljno kada govorimo o zaštićenom godištu. Moram naglasiti da se stručnom stožeru priključio i Luka Mataja, koji će biti od pomoći kao analitičar - izvjestio je Žiković.

Svi simpatizeri »brodograditelja« imat će priliku upoznati izmijenjeni Uljanik već sljedeće subote (20. srpnja), kada će na Valkanama igrati protiv juniora Istre 1961. Četiri dana kasnije na istom mjestu dolazi Grobničan, a 27. srpnja odlaze u Poreč u goste Jadranu. Potom će ih 31. srpnja ugostiti u Labinu Rudar, a 3. kolovoza Orijent doalzi u Pulu, ovog puta na Verudu. Potom 10. kolovoza igraju protiv Rovinja na Valbruni, dok je »generalka« na Verudi protiv Pazinke. Premijeru u SuperSport Drugoj ligi imaju 24. kolovoza protiv Hrvaca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter