SUPERSPORT DRUGA LIGA

Porečka momčad stigla do prve pobjede protiv Igora Pamića

| Autor: Boris Vidulin
"Doppietta" i asistencija - Oliver Sumić (Snimio Milivoj Mijošek)

"Doppietta" i asistencija - Oliver Sumić (Snimio Milivoj Mijošek)


Devet kola i dugih 810 minuta bilo je potrebno da konačno i porečki Jadran po prvi put ove sezone osjeti slast pobjede. Ceh za sve ono što se događalo u prijašnjim utakmicama platio je Karlovac 1919 koji se nalazi na samom vrhu prvenstvene ljestvice sa četiri pobjede u nizu. Ta činjenica nije previše impresionirala Porečane, koji su znali da im vrijeme ističe ukoliko želi priključak za konkurentima i za razliku od prethodnih utakmica, ovog puta su uz dobru igru pokazali i efikasnost, a to je ono što donosi bodove. Postigli su više pogodaka nego u svim dosadašnjim susretima i ogolili sve slabosti gostiju, za koje će i sam trener Igor Pamić reći da su spora momčad.

Ponovo su Porečani počeli sa Sumićem u napadu, on se zahvalio s dva pogotka i asistencijom i ponovo pokazao da može podjednako dobro igrati baš sve pozicije. Osim što su gosti bili loši i neprepoznatljivi, na istom tragu bio je i glavni sudac Martin Turčin koji je čak i dio prvoligaškog nogometa pa će teško objasniti neke svoje odluke, ukoliko ih bude i morao objašnjavati. Počelo je loše po domaće jer su kao i svaki put do sada prvi primili pogodak koji se dogodio u režiji suca. No, vrlo brzo su domači igrači u režiji Sumića odgovorili na najbolji mogući način, golovima. Najprije je s desetak metara iz okreta prizemno pogodio na dodavanje Saleha, a onda je tik pred odlazak na odmor preokrenuo rezultat. Ovog je puta Siljan ubacio pred gol, Lepinjica produžio do kapetana domaćina koji je ostao posve sam na pet metara i nije mu bilo teško pogoditi praznu mrežu.

Furiozan nastavak

I u nastavku se ništa posebno nije promijenilo, Šuran nije želio remetiti ritam, a igrači su mu vratili s još tri gola. Na 3:1 povisio je Saleh nakon što je na prvoj stativi Sumić prebacio loptu na drugu stranu. Krenuli su Porečani još žešće i Radman je nizbacio Macana u priliku, a on je pretrčao Stepinca i rutinski pogodio za 4:1, da bi u konačnici Lepinjica s tridesetak metara iskosa uputio loptu pred gol, a ona je prevarila baš svih pa i iznenađenog vratara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter