SUPERSPORT DRUGA LIGA

Jadran ponovno upisao poraz i prikovan je za dno ljestvice

| Autor: Boris Vidulin
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Nikad bliže nogometaši Jadrana nisu bili gostujućoj pobjedi, odlično su odigrali u polju, bili nadmoćni, igrali lijepo, dominantniji od protivnika,... i na kraju izgubili. Čak i jedan bod kojeg su imali do 88. minute nije ih mogao zadovoljiti jer su po svemu zaslužili sva tri. A na kraju su ostali bez i tog jednog. Frustrirajuće je kada teren napuštaš pognute glave, kada ti svako novo gostovanje predstavlja sve veći uteg i određeni kompleks, a svjestan si da ne igraš loše.

Fali konkretnosti

- Baš smo pričali kako ne znaš da li je bolje izgubiti 4:0, kako je to bilo do sada i samo čekaš istek devedesete minute, ili ovako kada se boriš do samog kraja, kada se nadaš, grizeš, želiš…i izgubiš u posljednjim minutama. U svakom slučaju nije dobro izgubiti, ali ovako kako smo mi to doživjeli u subotu je malo teško. Osjećaš da si bolji, imaš igru, ali nemaš bod(ove) - reći će Filip Šverko.

Kada igraš loše onda nemaš za čime žaliti, ali kada igraš dobro onda je to malo drugačija situacija.

- U ovom slučaju nedostajalo nam je konkretnosti u napadu i malo više koncentracije u obrani pred sam kraj susreta. Odlično smo krenuli, tempo je bio dobar unatoč groznom terenu koji je djelomično bio i blatnjav, ali nismo izdržali i oni su sada na prvom mjestu, a mi na posljednjem, a baš nitko me ne može uvjeriti da nismo bili bolji - govori porečki igrač.

Sudjelovao je Šverko u jednom prilici u kojoj je pomoćni sudac pokazao elementarno nepoznavanje pravila.

- Ne znam što da uopće kažem na tu situaciju jer je objašnjenje suca smiješno i žalosno. Lopta je došla do mene nakon što ju je glavom dirao domaći obrambeni igrač, dok sam ju ja pokušao iskontrolirati, iza mene je natrčao drugi obrambeni igrač Trnja i jasno i nedvojbeno izbio loptu pravo na Lepinjicu koji je bio iza svih, najbliži golu. Sudac je podignuo zaleđe koji ne može biti jer je lopta do njega došla od igrača Trnja, a kada smo mu to objasniti onda je rekao kako je zaleđe bilo još ranije. Kada ranije kada je i u tom slučaju lopta do mene došla nakon igranja domaćeg igrača?! Tu nije imao što za reći - opisuje Šverko spornu situaciju u sudačkoj nadoknadi.

Sudački previd

- Šteta, ne kažem da bi dali gol, ali moglo je biti itekako opasno. Ništa, valja se to što prije zaboraviti, koncentrirati se na ono što slijedi i vjerovati da sve ono što nam se sada događa, u svakom slučaju gdje nam je sreća okrenula leđa, da će se prije ili poslije vratiti i da ćemo se i mi veseliti pobjedi - poželio je Filip Šverko, izazvavši tako sreću koja će jednom biti i u dresu Jadrana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter