ČetvrtA NL NS Rijeka

Banjole i Umag startali pobjedama

| Autor: Goran Rojnić
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Prema očekivanjima Banjole su već na startu sezone sigurnom pobjedom nad Klanom opravdale status jednog od favorita lige. Andrea Bićak s dva je pogotka trasirao put pobjede domaćina na Prematinki, već nakon pola sata igre Banjole su imale značajnu prednost koju je dvadeset minuta prije kraja dodatno povećao David Luchesi i sve što je Klana uspjela napraviti bio je počasni pogodak Šerića pa je momčad trenera Dragana Tomića sigurnog troboda startala u prvenstvo.

Od istarskih predstavnika pobjedničku premijeru u novu četvrtoligašku sezonu imao je još novak/povratnik u to društvo iz Umaga. Umažani su u dvoboju s tvrdim Gospićanima slavili "doppiettom" Luke Čavarovića i golom Ivana Babića i tako stigli do premijerna tri boda. Umažani su sve završili praktički u prvih pola sata utakmica jer sva tri pogotka postigli su do 27. minute. Gosti su zadržali nadu pogotkom Butorca u 35. minuti, no to je bilo sve što su stigli napraviti pred dobro ispunjenim umaškim stadionom.

U istarskom derbiju igranom u Funtani, dvoboju dva dojučerašnja županijska prvoligaša, Žminjci su dugo imali prednost nakon što je Burić doveo goste u vodstvo pred kraj prvog poluvremena. No, domaća momčad, koja je tijekom ljeta izvela ogromnu "seobu naroda" uspjela je izbjeći poraz na premijeri golom Abela Peteha. On je svega minutu nakon što je ušao u igru u 78. minuti spasio Funtanjane poraza.

Fažanci su, pak, u novu četvrtoligašku sezonu ušli kao istarski klub s najdužim stažem u tom natjecanju. Međutim, Fažanci su značajno promijenili momčad, pogotovo jer više nemaju dva senatora koji su bili zaduženi za golove. Almir Halilović oprostio se od nogometa, a Kostešić preselio u županijsku ligu, pa ne čudi da je na Olivi domaća momčad startala remijem protiv čvrstih Bakrana. Doduše, Fažanci su bili bolja momčad i tražili pobjedu, ali ovog puta nisu uspjeli premijeru zasladiti s tri boda. U zaostatak su stigli nakon što je Malobabić zatresao vlastitu mrežu, a stvari je na početak vratio Benčić. Doduše, ne čudi da su Fažanci bili bolja momčad jer Bakrani su na Olivu stigli sa samo dvije izmjene.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter