Istarski četvrtoligaški derbi u Umagu pripao domaćinu

Rani pogodak Jašarevića za pobjedu

| Autor: Zvonimir Guzić
(Snimio: Zvonimir Guzić)

(Snimio: Zvonimir Guzić)


UMAG - Utakmica 19. kola Četvrte NL NS Rijeka: Umag - Funtana 1:0 (1:0). Igralište NK Umaga u Stella Marisu. Gledatelja: 150. Sudac: Sandi Orbanić (Žminj). Pomoćnici: Vesel i Kukić (oba Pula). Strijelci: 1:0 Jašarević (9’). Žuti kartoni: A. Manić, Prodan, Podunavac (Umag) Romić (Funtana).

UMAG: Boglić, Bolčević, Jašarević (od 67. Podunavac), Tutmić, A. Manić, J. Manić, Đuričin (od 63. S. Babić), Sirotić (od 67. Božić), Kavrečić (od 57. I. Babić), Prodan, Ravlić.

FUNTANA: Milocani, Vlahović, Vladišković, E. Šegon, Ciglar (od 74. Štetić), Bogdan (od 16. Maras), I. Babić, F. Babić, Peteh, Romić.

Nakon dužeg vremena i nastupa na umjetnoj travi pomoćnog igrališta, Umag je ponovo odigrao utakmicu na svom glavnom terenu u Stella Marisu. Oba sastava u istarski su četvrtoligaški derbi ušla otvoreno, što se domaćinu isplatilo već u 9. minuti jer je preko Jašarevića došao u rano vodstvo. Gosti su zbog ozljede Bogdana morali mijenjati već u 16. minuti, u igru je ušao Maras. Funtana je mogla izjednačiti u 23. minuti kad je šut Emanuela Šegona prošao tik pored vratnice domaćih vratiju. Do kraja poluvremena obje momčadi su imali svoje prilike, ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku su gosti prvi došli do šanse, ali Peteh se nije najbolje snašao u izglednoj prilici. Najbolji igrač Funtane, Emanuel Šegon, u 60. minuti je prošao po desnoj strani i ušao pred gol domaćina, ali lopta je nakon šuta otišla preko domaćih vratiju. U 81. minuti domaćin je mogao potvrditi pobjedu, ali je lopta Manića završila na lijevoj vratnici. Do kraja se rezultat nije mijenjao, tako da je domaćin došao do vrijedna tri boda u borbi za vrh ljestvice. Umag je upravo ovom pobjedom na ljestvici preskočio Funtanu i probio se na četvrtu poziciju, dok je momčad iz Funtane pala za dva mjesta na ljestvici jer ju je preskočila i riječka Lokomotiva.

S obzirom da Banjole, prvi pratitelj lidera iz Omišlja koji je »fenjerašu« iz Lovrana utrpao osam komada, igraju danas, osim Umaga nijedan istarski četvrtoligaški predstavnik nije jučer osvojio niti boda. Fažanska Mladost do nogu je potučena u Rijeci od Lokomotive, nakon minimalnog zaostatka u prvom poluvremenu Fažanci su početkom nastavka odmah pokleknuli, a nakon toga do 67. minute primili još dva pogotka.

Žminj je, pak, na gostovanju na Pagu također poražen. Oba pogotka u žminjsku mrežu ušla su u prvih pola sata utakmice, inače raspucana Novalja, koja postiže prosjećno tri gola po susretu u dosadašnjem dijelu prvenstva, zadovoljila se vodstvom i mirno ugrabila nova tri boda. Žminjce je to ostavilo na 13. poziciji na ljestvici, pretposljednjoj, dok su Fažanci tek jednu stepenicu više na 12. poziciji na ljestvici, s tek dva boda više. Doduše, od Fažanaca do osmoplasirane Drage razlika je tek četiri boda, a između su se, po bodom manje, smjestili Gospić, Borac i Klana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter