DANI NOGOMETA BRANKO BUBIĆ

U organizaciji Istre 1961, Deportivo Alavesa i španjolske LaLige prezentacija projekt razvoja domaćih igrača i stručnih osoba u nogometu 

Na pulskom fakultetu koordinator nogometnih projekata La Lige Carlos Casal Lopez, predstavit će zašto i kako profesionalna liga može imati koristi od ulaganja u metodološki pristup svojih članova (klubova) u predavanju s temom "Kako metodološki pristup može unaprijediti ligu". Programski direktor Deportivo Alavesa Fernando Iriarte predstavit će kako klub, kao član La Lige, stvara najbolju praksu za razvoj nogometa i stvaranje profesionalnih nogometaša, s temom "Organizacija omladinske škole kroz metodologiju prepoznavanja i razvoja talenta". Koordinator razvoja Istre 1961 Andro Fistonić, predstavit će kako klub stvara najbolje okruženje za razvoj punog potencijala mladih igrača iz Hrvatske s predavanjem "Kako mi razvijamo puni potencijal"

SUBOTA JE REZERVIRANA ZA TURNIR NAJMLAĐIH - Detalj s jednog od dječjih turnira na "Drosini" (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

SUBOTA JE REZERVIRANA ZA TURNIR NAJMLAĐIH - Detalj s jednog od dječjih turnira na "Drosini" (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Sutra i u subotu, u organizaciji Istre 1961, Deportivo Alavesa i španjolske LaLige, održat će se projekt "Dani nogometa Branko Bubić" kojem je cilj prezentirati projekt razvoja domaćih igrača i stručnih osoba u nogometu u Hrvatskoj, posebice Istri.

Razmjena znanja

Ova dvodnevna manifestacija nazvana je u čast i sjećanje na Branka Bubića Bubu, legendu istarskog nogometa i kluba, koji je više od 50 godina bio aktivan u službi sporta, najprije kao nogometaš, a zatim se upisao i u sportski sastav kao djelatnik Istre 1961. Nažalost, Buba nas je napustio prošlog ljeta u lipnju, ostavivši u Istri, a posebice u klubu, veliku prazninu.

- Organizirali smo ovaj događaj kako bismo odali počast njegovom marljivom radu i djelovanju u nogometu, posebice na području Istre, ističe se iz pulskog kluba. - Istra 1961, Deportivo Alaves i LaLiga udružili su snage i organizirali zajedničku suradnju na "Danima nogometa Branka Bubića" s ciljem pozitivnog utjecaja na hrvatske domaće igrače i profesionalce, posebice na području Istre.

Bez sumnje, hrvatski nogomet ima visoku razinu znanja u fazama otkrivanja i razvoja talenta te konkurentne igrače, što je bilo zanimljivo i podijeliti s kolegama iz klubova LaLige i njihovim stručnjacima. Cilj ovog projekta je stvoriti sinergiju i razmjenu nogometnih znanja između Istre 1961, Deportivo Alavesa, La Lige te ostalih hrvatskih klubova, igrača i trenera, razmjenjujući ideje i relevantne metodologije na području razvoja domaćeg talenta.

Branko BubićBranko Bubić

"Dani nogometa Branka Bubića" održat će se u dvije faze. Prvog dana održat će se predavanja, dok je drugog dana na programu turnir na kojem će sudjelovati mlađe kategorije Istre 1961, Gorice, Lokomotive, Rijeke, Kopera te Domžala.

U petak, prvog dana događaja, od 15 do 19 sati, na Fakultetu Ekonomije i turizma Dr Mijo Mirković u Puli, održat će se predavanja i brojne edukacije trenera u kojem će stručnjaci LaLige, Alavesa i Istre 1961, koji će imati sat i 45 minuta vremena za prenijeti određeno znanje i metodike.

Dan završava okruglim stolom. Na pulskom fakultetu tako će predstavnik La Lige Carlos Casal Lopez, koji je koordinator nogometnih projekata La Lige, predstaviti zašto i kako profesionalna liga može imati koristi od ulaganja u metodološki pristup svojih članova (klubova). Izložit će predavanje s temom "Kako metodološki pristup može unaprijediti ligu".

Prepoznavanje i razvoj talenta

U ime Deportivo Alavesa programski direktor Fernando Iriarte predstavit će kako klub, kao član La Lige, stvara najbolju praksu za razvoj nogometa i stvaranje profesionalnih nogometaša. Njegovo predavanje nosi naziv "Organizacija omladinske škole kroz metodologiju prepoznavanja i razvoja talenta".

U ime Istre 1961 koordinator razvoja Istre 1961, odnosno voditelj omladinskog pogona, Andro Fistonić, predstavit će kako klub stvara najbolje okruženje za razvoj punog potencijala mladih igrača iz Hrvatske, a predavanje nosi naziv "Kako mi razvijamo puni potencijal".

Jutro je, pak, prvoga dana rezervirano za jutarnju rekreativnu kliniku uz sudjelovanje do 100 mladih igrača. Nakon jednosatne pauze i prezentacije medijima nastavit će se s MasterClass Performance treningom.

Subota je, pak, rezervirana za turnir šest selekcija navedenih klubova, koje će biti podijeljene u dvije grupe. U grupi A međusobno će razigravati Istra 1961, Koper i Lokomotiva, a u grupi B Rijeka, Domžale i Gorica. Turnir počinje u 10 sati, a finalna utakmica predviđena je za 16.30 sati. Najboljim momčadima i pojedincima nagrade će uručiti prvotimci Istre 1961.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter