ŠIBENIK

Najavljen je program 61. međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ravnatelj HNK u Šibeniku Jakov Bilić i gradonačelnik Željko Burić, uz online prisustvo savjetnice ministrice kulture Ive Hraste Sočo, predstavili su u srijedu program 61. međunarodnog dječjeg festivala čiji je ovogodišnji proračun 1,5 milijuna kuna.

MDF će ove godine imati osamdesetak dramskih, likovnih, filmskih i literarnih programa, te 33 dječje radionice.

"Međunarodni karakter festivala ove ćemo godine održati s tri predstave. Naime, španjolska predstava otvorit će festival, talijanska će ga zatvoriti, a imat ćemo i glumačke goste i iz Izraela", rekao je Bilić.

Predstave će se odigravati isključivo na Ljetnoj pozornici ispred katedrale, a jak naglasak ove je godine stavljen i na program Ulica i trgova, čiji je izbornik Mario Kovač.

Od likovnog programa, a bit će devet izložbi, posebno se ističe izložba djela Mersada Berbera u galeriji Krševan.

Istaknuto je i da će, osim svečanog otvorenja, u prijenosu na HTV-u ići i koncert kojega će sudionici emisije "A strana" izvesti u čast dječjeg stvaralaštva Rajka Dujmića (20. lipnja).

Prodaja ulaznica za predstava krenut će idućeg tjedna, a online upisi u radionice startaju u petak.

"Drago mi je što s vama mogu podijeliti ushićenje što program MDF-a predstavljamo na isti dan kada otvaramo i Kuću umjetnosti Arsen. Svako najavljivanje MDF-a znači i povratak ovog grada u život, a to je sad još izraženije nakon teške pandemijske godine. Nadam se da će šušur svečanog otvorenje podsjetiti na ljepše dane", rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Iva Hraste Sočo, savjetnica ministrice kulture, o Međunarodnom dječjem festivalu rekla je da je to jedinstvena kulturna manifestacija međunarodnog ugleda.

"Festival oplemenjuje ulice Šibenika, a njegov kulturološki i pedagoški značaj ogleda se u raskošnom programu", istaknula je Hraste Sočo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter