ZA NAJBOLJA UMJETNIČKA OSTVARENJA

Dodijeljene nagrade festivala Rovinj Art and More 2021

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Svi nagrađeni

Svi nagrađeni


U kultnoj zagrebačkoj kazališnoj kavani Kavkaz dodijeljene su nagrade Eufemija za najbolja umjetnička ostvarenja na festivalu Rovinj Art and More 2021. Nagrade koje se sastoje od kipića sv. Eufemije, diplome i vina st. Euphemia vinarije Vivoda uručili su glumica Mila Elegović i direktor festivala Ronald Braus.

Za izvedbu suite "Slike s izložbe" M. P. Musorgskog nagradu je dobio klavirist Karlo Ivančić. Dinko Bogdanić je dobio nagradu za koreografiju baleta "Romeo i Julija", dok je primabalerina Ervina Sulejmanova osvojila za ulogu gospođe Capuleti u predstavi "Romeo i Julija". I posljednja nagrada Eufemija dodijeljena je predstavi "Carlotta Grisi od Vižinade do vječnosti". Nagradu su primile redateljica Ljiljana Gvozdenović i glumica Annamaria Serda. Uslijedile su dodjele zahvala brojnim sponzorima.

Podsjećamo, festival Rovinj Art and More je ove godine trajao od 9. srpnja do 2. listopada i u grad podno crkve sv. Eufemije doveo je više 150 umjetnika.

- Sljedeće, 4. izdanje festivala je u pripremi, format će biti sličan ovogodišnjem, uz želju i nadu da će epidemiološke mjere dopustiti rad i uživanje u kulturi. Čestitke svim nagrađenima, veli čelna osoba ovoga festivala Ronald Braus.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter