TJEDAN TALIJANSKOG JEZIKA I KULTURE

U Rovinju nastupaju Ricordando Faber u čast Fabrizija De Andrea

| Autor: Tea Tidić
(Snimio Mladen Sever)

(Snimio Mladen Sever)


U rovinjskom kazalištu Antonio Gandusio ovog petka u 20 sati održava se koncert grupe Ricordando Faber, povodom 24. izdanja Tjedna talijanskog jezika i kulture.

Organizator programa je Zajednica Talijana Pino Budicin iz Rovinja, a ulaz na koncert je besplatan.

Nastupit će glazbenici okupljeni u sastavu Ricordando Faber - gitaristi Dino Kalčić, Eligio Bosazzi i Teodor Tiani, basist Marko Kalčić, bubnjar Goran Salvi, Ivan Šugar na puhačkim instrumentima, pjevač Alen Matošović i Giorgio Sugar na klavijaturama, harmonici, mandolini i mandoli.

- Valja napomenuti da se ovaj bend okupio 2019. godine, i prvi put nastupio u povodu 20. obljetnice smrti talijanskog kantautora Fabrizia De Andrea, kada smo i izveli repertoar njegovih skladbi. Na ovotjedni koncert proširili smo nešto repertoar, te smo pozvali članice Glazbenog laboratorija Rovinj - Tihanu Lesić, Laru Poropat i Nadiu Fergoglia, koje su i moje polaznike, da nam se pridruže i otpjevaju back vokale na toj pjesmi, te su odmah i vrlo rado pristale da sudjeluju na ovom koncertu, rekao nam je Giorgio Sugar.

Fabrizio De André (Genova, 18. veljače 1940. – Milano, 11. siječnja 1999.) jedan je od napoznatijih i najutjecajnijih talijanskih kantautora i središnja osoba genoveške škole.

Glavna su tema njegovih pjesama osobe na marginama društva, od onih koji ga svojim buntom žele srušiti, do onih na koje je društvo zaboravilo ili želi zaboraviti.

Usprkos škakljivom odabiru tema za svoje vrijeme, mnoge se njegove pjesme danas smatraju poezijom, a neke su prekoračile estradni okvir i ušle u školske udžbenike, kako stoji u Wikipediji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter