Nešpula

Nakon niza uspjeha na međunarodnim natjecanjima, nagrađivana vokalna skupina sutra u Franjevačkom samostanu u Puli

| Autor: Glas Istre
(Nešpula)

(Nešpula)


Vokalna skupina Nešpula ove se godine proslavila s dvije nagrade. Krajem kolovoza se na međunarodnom natjecanju Chorus Inside u Pazinu okitila zlatnim odličjem predstavljajući Hrvatsku u folk kategoriji.

Nastavljajući pobjednički niz, Nešpula je prošlog vikenda sudjelovala na prestižnom Interkultur natjecanju u grčkom gradu Kalamata na kojem se predstavilo 28 zborova iz 18 različitih zemalja te ukupno 900 pjevača.

Iako najmanja vokalna skupina na natjecanju, sa svega šest pjevačica, Nešpula je osvojila srebrnu diplomu u folk kategoriji. Ovoga je puta Nešpula bila jedina predstavnica Hrvatske na tom zahtjevnom natjecanju.

Nešpula s djelovanjem započinje u listopadu 2006. godine njegujući raznolik repertoar od polifonih skladbi, sakralnih, hrvatskih narodnih, gospel te popularnih skladbi.

Sadašnju postavu čine soprani: Doris Mejak, Lucija Roce Jedrejčić, Ivana Duras, Tanja Banko, mezzosoprani: Marta Bošnjak, Matea Meden, Martina Šverko, alti: Antonela Macuka, Milva Gobbo i kontraalt te ujedno i dirigentica Tatjana Merkl.

Djevojke su se na natjecanju predstavile s pjesmama Cetina, Naranča, Galiotova pesan i Žažara.

Ovoga će petka, 18.10. Vokalna skupina Nešpula udružiti snage sa švicarskim zborom Jona i pokazati djelić svog bogatog repertoara na zajedničkom koncertu u Franjevačkom samostanu u Puli.

Ulaz na koncert je slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter