tradicionalna manifestacija

Danas počinju Dani srpske kulture u Istri. Donosimo detalje programa

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


U sklopu Dana srpske kulture u Istri, u Puli će se naredna tri dana održati tri događaja. Danas, u srijedu, 9. listopada s početkom u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula na programu je predstava »Noć u kući gospodina Kolaka«. Redatelj je Irfan Mensur, a glume Boda Ninković, Irfan Mensur i Vladimir Kerkez.

- »Noć u kući gospodina Kolaka« je komad o tri antiheroja poslije kojeg muškarcima nije udobno, a ženama sve jasno. Mada, nisam želio objašnjavati bilo što. Želio sam pitati jer svako kazalište, pa čak i ovo malo, komorno, nepretenciozno, šarmantno kazalište postavlja pitanja, navodi autor ističući da je to znak sjećanja na njegovog prijatelja Petra Kolaka (1977.-2017.).

Dan kasnije u Galeriji Vincent iz Kastva u 19 sati održat će se otvorenje izložbe »Inspiracija Đura Jakšić«, što je skupna izložba autora iz Srbije, a poeziju Đure Jakšića govore Miodrag Jakšić i Vladimir Kerkez uz Orkestar tamburica Pazova.

U petak u 20 sati u Klubu-knjižari Giardini 2 na programu je projekcija dokumentarno igranog filma redatelja Miodraga Miće Jakšića i razgovor s autorom. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter