Nakon ljeta

Film Danisa Tanovića otvara 30. Sarajevo film festival

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Film "Nakon ljeta", nastao u produkciji hrvatskog Propeler Filma i u režiji oskarovca Danisa Tanovića, otvorit će ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala (SFF), najavili su u petak organizatori. 

Novo ostvarenje Tanovića, koji je najprestižniju filmsku nagradu Oscar dobio 2002. za bosanskohercegovačku ratnu dramu "Ničija zemlja", snimljen je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), a manjinski su koproducenti rumunjski Tangaj Production, Obala Art Centar iz BiH, srbijanski Baš Čelik i Tramal Films iz Slovenije.

Producenti filma su Lana Matić, Boris T. Matić, Jelena Mitrović, Srdan Golubović, Mirsad Purivatra, Jovan Marjanović, Anamaria Antoci, Miha Černec i Jožko Rutar. 

Uloge su ostvarili Anja Matković, Uliks Fehmiu, Goran Navojec, Mario Knezović, Marija Škaričić, Mirela Brekalo, Snježana Sinovčić, Luka Juričić, Boris Ler, Ivana Roščić, Jadranka Matković i brojni drugi. Scenarij potpisuju Anja Matković, Nikola Kuprešanin i Danis Tanović. Direktor fotografije je Miloš Jaćimović, scenografkinja Veronika Radman, montažer Redžinald Šimek, kostimografkinja Dubravka Skvrce, a majstorica maske Silvija Bradica. 

Kako prenose organizatori SFF-a, film "Nakon ljeta" komična je drama o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje obiteljskog nasljedstva. U vrtlogu novonastalih emocija, kroz niz nepredviđenih situacija, Maja će se konačno suočiti s pitanjima iz svoje prošlosti. Potraga za nasljedstvom postaje potraga za vlastitim identitetom, ali i oprostom.

Ovogodišnje jubilarno 30. SFF-a bit će otvoreno 16. kolovoza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter