Hideyuki Hashimoto

Besplatan koncert japanskog pijanista i kompozitora u Momjanu

| Autor: Glas Istre
Hideyuki Hashimoto

Hideyuki Hashimoto


Pored momjanskog kaštela održat će se u subotu, 6. srpnja u 20.30 sati pijanista i kompozitora Hideyuki Hashimota iz Japana. Ulaz je slobodan.

Organizatori koncerta su Kuća istarskih kaštela u Momjanu i TZ Grada Buja.  

Hideyuki Hashimoto u svojim improvizacijskim nastupima i kompozicijama koristi prostor. Godine 2012. Hashimoto je izdao dva djela, Earth i Air. Njegova glazba ima delikatnu prostornu ljepotu s osjećajem živopisnih slika i cijenjena je kao djelo vrhunske kvalitete u nizu recenzija objavljenih kako u Japanu tako i u inozemstvu.

Godine 2013., nakon Setouchi Triennale 2013, Hideyuki Hashimoto sudjelovao je na događaju Sea’s Terrace sa svojom prostornom glazbom u Takamijimi, i s uspravnim klavirom s otoka, predstavio atmosferu regije glazbom, ostavljajući publiku s dubokim dojmom ljepote. Album Home izdan je 2014. godine.

Godine 2017. izdao je solo klavirsku dvodijelnu seriju Room i Out Room, a 2020. njegov prvi live album Breath. Od tada je izdao mnogo solo klavirskih djela. Godine 2022. izdao je Fractals pod Sonyjevom novom podetiketom ‘XXIM Records’ i njegova glazba je doprijela do ljudi diljem svijeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom