Puljani čekaju suparnike

Za vikend Final Four Kupa Istre za košarkaše

| Autor: Roberto Car
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Sezona za istarske košarkaške klubove u muškoj konkurenciji počela je ovog tjedna kup susretima. Naime, ovog će vikenda Dom sportova "Mate Parlov" ugostiti četiri istarske momčadi u završnici Kupa Hrvatske, odnosno Kupa Krešimir Ćosić za Istarsku županiju, a domaćinstvo Final Foura dodijeljeno je Puli 1981.

Utakmice prvog kola odigrat će se do vikenda te su Rovinj i Pazin igrali sinoć, a danas će se sastati Rudar i Istra. Pula 1981 je direktno izborila plasman u polufinale jer je momčad Adrije iz Poreča odustala od nastupa. U polufinale je direktno prošla i Stoja, kao najbolje rangirana istarska košrkaška momčad u prošloj sezoni, prije nego su ispali iz prvoligaškog društva.

Voljom ždrijeba, održanog tijekom sastanka klubova u Košarkaškom savezu Istarske županije, a vezanog za početak natjecanja, određeno je da će se u subotu u 16 sati sastati Pula 1981 i pobjednik para Rovinj - Pazin, dok će u 20 sati igrati Stoja protiv pobjednika para Rudar - Istra. Pobjednici subotnjih susreta igrat će u finalu koje je na rasporedu u nedjelju u 20 sati, a osvajač Kupa Istre steći će pravo nastupa u drugom krugu Kupa Krešimir Ćosić.

Uvod je to u novu sezonu A-2 lige zapad koja starta idućeg vikenda, 12. i 13. listopada, a u kojoj će igrati 12 klubova od kojih je sedam istarskih. To su tri pulska kluba, Stoja, Pula 1981 i Istra te Pazin, Rovinj, labinski Rudar i porečka Adria.

I dok su inače najveći favoriti za naslov koji omogućuje kvalifikacije za popunu Prve lige bile momčadi iz Pule, Stoja ili Pula 1981, čini se da bi se ove sezone u tu borbu mogli uključiti i Rovinježi, koji su "poharali" pulsko tržište u prijelaznom roku. Naime, momčad iz grada sv. Eufemije pojačali su, prema neslužbenim informacijama, Travica, Bulešić i Milekić te Ban.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter