košarka

Pulski košarkaši osvojili treće mjesto na 20. "Memorijalnom turniru Josip Joža Sever"

| Autor: Roberto Car
(Foto: KK PULA 1981)

(Foto: KK PULA 1981)


Košarkaši Pule 1981 osvojili su treće mjesto na jubilarnom 20. izdanju »Memorijalnog turnira Josip Joža Sever« održanog protekla dva dana u pulskom Domu sportova »Mate Parlov«. Pulski drugoligaš je u polufinalu poražen od prvoligaša Crikvenice 77:63, dok je u drugom polufinalu Aleta Puntamika svladala Kraljevicu 82:59. U subotnjem susretu za treće mjesto Puljani su svladali drugoligaša Kraljevicu 91:79, dok je u prvoligaškom finalu Crikvenica poražena od Alete Puntamike 60:73.

- Zadovoljan sam nastupom na ovom turniru jer se još nalazimo u fazi priprema. Malo smo kasnije krenuli s radom i dosad smo se više bavili fizičkom spremom, a manje smo radili na samoj košarci, tako da nam je ovaj turnir dobro došao da se malo uigramo - rekao je kapetan pulskog sastava Nikola Milivojević. - Cilj nam je da ove sezone ostvarimo ono što nam nije uspjelo prošle, da nastupom u A-2 ligi zapad i potom kroz kvalifikacije izborimo plasman u Prvu ligu košarkaša. Vjerujem da je ovo ta godina u kojoj ćemo to ostvariti.

Momčad koju s klupe vodi Leo Krizman na domaćem je turniru igranom u spomen na Josipa Jožu Severa, »oca pulske košarke« upisala poraz i pobjedu.

- U prvoj smo utakmici poraženi od prvoligaša Crikvenice. Poznajemo se dobro, oni su liga više i imaju kvalitetne igrače, ali pokazali smo u nastavku, nakon lošeg prvog poluvremena, da možemo igrati s njima. To pokazuje i podatak da smo u nastavku primili samo 29 koševa. Stoga ostaje žal za tim lošim ulaskom u susret, ali sve u svemu ostavili smo dobar dojam - rekao je Milivojević i osvrnuo se potom na susret za 3. mjesto. - U utakmici protiv Kraljevice, koja je u našoj ligi i znatno je jača nego prošle godine, pokazali smo da smo kvalitetniji od njih. To smo sad pokazali, a pokazat ćemo i kad bude trebalo, na startu prvenstva. Na ovom turniru su nam nedostajali američki igrač koji nam se još nije priključio i Nikica Šljuka koji nije mogao igrati zbog poslovnih obaveza. Ovo je baza igrača s kojom ćemo raditi i uvjeren sam kako ćemo rasti iz tjedna u tjedan.

Koliko će ova renovirana momčad Pule 1981, koja je ostala bez najboljeg igrača Mirka Marića koji je prešao u Empoli, klub talijanske Serie B, pokazat će se već na startu nove sezone A 2 lige zapad koja će brojati 12 klubova. Pula 1981 će u 1. kolu 12. listopada ugostiti upravo Kraljevicu.

R. CAR

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter