MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL

U Klubu Kotač dodijeljene nagrade i priznanja 30. PUF-a

| Autor: Mladen Radić
Iz predstave "Toliko o pticama" Studentskog teatra Lero (Snimio Igor Dražić/PUF)

Iz predstave "Toliko o pticama" Studentskog teatra Lero (Snimio Igor Dražić/PUF)


U nedjelju navečer završen je 30. Međunarodni kazališni festival PUF te su nakon godina pauze opet podijeljene nagrade. Večer je započela nastupom Studentskog teatra Lero koji se u režiji Davora Mojaša predstavio izvedbom predstave "Toliko o pticama" u sjedištu Kazališta Dr. Inat u Rojcu.

Laureati

Nakon predstave, par katova niže, u Klubu Kotač, žiri je objavio laureate manifestacije te podijelio priznanja ljudima koji svih ovih godina podržavaju PUF.

Stručni žiri koji su činili Tanja Vrvilo, Nataša Govedić i Luka Mihovilović nagradu Kaplja koja predstavlja nagovještaj osvježenja dodijelio je trima izvedbama. Prvu Kaplju dobile su Vasja Šumonja i Luna Vojnović za performativni koncept izložbe "Sisi vrati se!" u Galeriji Makina, drugu nagradu Kaplja preksinoć je osvojila španjolska umjetnica Macarena Recuerda za "The Watching Machine", a jednu Kaplju osvojili su umjetnici Branko Gulin te Marjan Sinošić i Debora Trusgnach iz Gradske radionice Pula za vizualno-performativnu instalaciju "Duhovi prirode uzvraćaju udarac!" na Giardinima.

Nagradu Vjetar za istraživačke dosege dobiva performans "Redacted" Igora Zenzerovića koji se poslužio egidom profesionalnog naslova i imena Siniše Labrovića da svoju publiku "otme" slavnom performeru i izloži namjerno pojačano kaotičnoj automobilskoj vožnji. Nagradu Oblak za cjelovito scensko promišljanje dobila predstava "Otok!" češke skupine Burkicom i koreografkinje Jane Burkiewicszove koja je izvedena u INK-u. Nagrada Munja ove godine nije dodijeljena.

Za okruglu obljetnicu izrađene su počasne nagrade koje su u ime organizatora festivala, SAKUD-a Pula, dodijeljene onima koji su tijekom PUF-ovog života doprinijeli njegovom nastanku, razvoju i opstanku.

"Festival ovakvog formata nije moguće realizirati bez timskog rada niza stručnih suradnika, suorganizatora, tehničara, volontera, i svih onih koji pružaju podršku na najrazličitije načine - prostorom, opremom, intelektualnim uslugama ili fizičkom snagom", stoji u objašnjenju. Prvog dana festivala nagradu su za 30-godišnji rad uručili umjetničkom ravnatelju PUF-a i voditelju Kazališta Dr. Inat, suorganizatoru festivala, Branku Sušcu, koji je pak počasnu nagradu "sramežljivo" dodijelio i Nataši Govedić.

Ima toga još

Počasne nagrade dodijelile su producentica PUF-a Ivana-Nataša Turković i asistentica izvršne produkcije te voditeljica društvenih mreža Olesia Rusinova. Njih su dobile dvije prethodne djelatnice SAKUD-a, Ela Poljarević i Zdenka Višković Vuković, zatim suosnivači festivala Davor Mojaš, Nebojša Borojević i Romano Bogdan, dizjanerica vizualnih identiteta i svih promotivnih i promidžbenih materijala od 2011. godine Feodora Gubaš Štifanić, Suzana Marjanić i Bojan Munjin koji nemjerljivo doprinose promociji festivala u medijima i časopisima. Zatim, tehnički direktor festivala Marko Bolković koji je s PUF-om već 25 godina i Istarsko narodno kazalište, suorganizator i domaćin niza programa.

Posebna zahvala upućena je učestalim suorganizatorima PUF-a: Arheološkom muzeju Istre, Povijesnom i pomorskom muzeju Istre i Galeriji Cvajner, dugogodišnjoj volonterki Sabini Aličić Butković i Sandru Butkoviću koji je izradio novu web stranicu festivala, te Miru Ploju.

Ove godine realizaciji PUF doprinijeli su i Dnevni boravak DC-a Rojc, Galerija Makina, Klub Kotač, donatori (Ministarstvo kulture i medija RH, Istarska županija, Grad Pula, TZ Grada Pule, Zaklada Kultura nova, Program za internacionalizaciju španjolske kulture PICE), HUIU, Bistro Alighieri, Pleter usluge, Bistro Public, Crkva sv. Franje i medijski pokrovitelji.

Nagrade je ove godine izradila Iva Višković, uz doprinos Branka Gulina, dok je fotograf bio Igor Dražić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter