Svjetski dan Turizma i u kulturi

Narodni muzej i Gradska galerija Labin otvaraju svoja vrata

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Narodni muzej i Gradska galerija Labin i ove su se godine uključili u obilježavanje Svjetskog dana turizma koji se obilježava predstojećeg vikenda, u subotu 28. i nedjelju 29. u organizaciji Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Obilježavanje Svjetskog dana turizma organizira se već devetu godinu zaredom, a ove godine održava se pod geslom "TOURISM & PEACE/TURIZAM I MIR".

Uz mnogobrojne ovogodišnje sudionike, u obilježavanju Svjetskog dana turizma sudjelovat će Narodni muzej i Gradska galerija Labin pri Pučkom otvorenom učilištu Labin.

Narodni muzej Labin moguće je posjetiti u subotu između 10 i 15 sati uz 50 posto jeftiniju ulaznicu te razgledati stalni muzejski postav u palači Battiala Lazzarini, spustiti se u rudnik u podrumu palače i rješavati zagonetke, ali i testirati svoje znanje o Labinskoj republici iz 1921. putem interaktivne igrice naziva "Labinska republika: Rudarski ustanak". U Gradskoj galeriji Labin posjetitelji su pozvani uživati u izložbi "Varijacije" umjetnice mlađe generacije Luce Lukačić, također u subotu između 10 i 15 sati, uz besplatan ulaz.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter