JAKO UKUSNA MANIFESTACIJA

Uskoro počinju Dani mednih delicija središnje Istre. Pogledajte popis restorana, menije i cijene

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Turistička zajednica središnje Istre (TZSI) najavljuje da će i ove godine, po šesti put, organizirati gastronomsku manifestaciju Dani mednih delicija središnje Istre.

Dani će biti održani od 4. do 28. veljače i u tom razdoblju će ugostitelji u svojim objektima nuditi razne delicije
obogaćene pčelinjim proizvodima. Cilj je manifestacije promocija gastronomske ponude središnje Istre u predsezoni te daljnje povezivanje OPG-ova, u ovom slučaju prije svega medara, i ugostitelja s područja TZSI, a sve kako bi gosti mogli kušati raznovrsna jela spravljena od visokokvalitetnih namirnica središnje Istre.

Atraktivne menije, koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta nudit će sljedeći ugostiteljski objekti:

Agroturizam Dušani (Dušani, Pazin): Medica – Ravioli sa sirom i medom u umaku od kadulje – Svinjski kare u umaku od meda i pečeni krumpir, salata – Medena pita i medenjaci | 130 kn

Agroturizam Ograde (Katun Lindarski, Pazin): Ravioli u umaku od kadulje, meda i pancete – Zapečena rebrica s medom uz pečeni krumpir – Pazinski cukerančić s malvazijom i medom | 130 kn

Agroturizam Stara Štala (Borut, Cerovlje): Makaruni u bijelom umaku s preljevom od meda – Restani krumpir, svinjska vratina s umakom od meda i sezonska salata – Palačinke sa skutom, grožđicama i medom – 1dcl kuhanog vina | 130 kn

Boljunska konoba (Boljun): Uštipci s gorgonzolom i mascarponeom preliveni medom i suhe kobasice – Svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa te prilog – Semifredo od mandolata s preljevom od meda | 130 kn

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Zapečeni mladi sir s medom i orasima – Medena piletina u umaku od curryja s proljetnom rižom – Flambirane kruške s medom i kremom od mascarponea | 130 kn

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): Prosciutto cotto na podlozi od jabuke i celera s preljevom od meda i crvenog papra – Svinjski kare u umaku od meda, muškata i kuša s nabujkom od karfiola – Žličnjaci od skute s cimetom, orasima, medom i rakijom medicom | 130 kn

Konoba-pizzera 2. peron (Cerovlje): Mousse od domaće skute sa srebrnim medom na kremi od cuke –Tagliata na krumpiru s crnim vinom i karameliziranim sirupom od meda kuša – Karamelizirane kruške u medu i vinu na kremi s rakijom od kuša i zbrižolanom | 150 kn

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): Aperitiv dobrodošlice – Istarski pijat (skuta s medom, hladni naresci, istarski pršut) – Svinjski medaljoni u umaku od meda, pole krumpira i salata – Medeni kolač | 130 kn

Organizator 6. Dana mednih delicija središnje Istre je, kao i prethodnih godina, Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizatori Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter