BUZET

Stanari iz pričuve i vlastitim sredstvima saniraju oko 500 kvadrata krovišta


Na poslovno višestambenoj zgradi na Trgu Fontana u centru Buzeta u tijeku je sanacija krova od oko 500 četvornih metara površine. Predviđena je zamjena drvene konstrukcije i oplate krova te pokrova, odnosno crijepa. Rok za dovršetak radova je 40 dana, a izvođač radova je Zajednički obrt Tadić iz Buzeta. Zgrada u kojoj je petnaest suvlasnika stambenog ili poslovnog prostora na upravljanju je kod gradskog trgovačkog društva Plzet.

Voda prodire već duže vrijeme

Temeljita sanacija krovnog pokrova, kaže direktorica Plzeta Vedrana Gregorović Hrvatin bila je nužna zbog njegove dotrajalosti te šteta od prodora vode s kojima se suvlasnici susreću već duže vrijeme.

- S obzirom se radi o velikom zahvatu za koji je prethodno trebalo postići dogovor među suvlasnicima, priprema je trajala više od šest mjeseci. Također, sam početak radova trebalo je planirati u dijelu godine koji broji više dana bez oborina. Odluku o pristupanju radovima donijeli su sami suvlasnici, kao i odluku o načinu njihova financiranja. Radi se o financijskom izdatku koji nije bilo moguće financirati samo sredstvima zajedničke pričuve, jer naprosto tolika sredstva suvlasnici nisu uspjeli akumulirati u proteklih nekoliko godina, stoga su osigurali i vlastita sredstva. Upravo zato, kako bi druge radove na zajedničkim dijelovima zgrade lakše financirali u budućnosti, suvlasnici su također korigirali visinu pričuve te na taj način ciljano štede za buduće radove na zgradi, ističe Gregorović Hrvatin. (Napisala i snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter