Božićna čarolija u minimalističkom izdanju

ROVINJ: Najstarijima novčana pomoć, najmlađima paketi

Grad Rovinj je, u suradnji sa svojim ustanovama, ipak priredio dio programa koji trenutno čeka popuštanje mjera najavljeno od strane nacionalnog Stožera

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Pripreme za advent u Rovinju

Pripreme za advent u Rovinju


Iako je nepovoljna epidemijska slika u državi otkazala gotovo cjelokupni božićno-novogodišnji program Grad Rovinj je, u suradnji sa svojim ustanovama, ipak priredio dio programa koji trenutno čeka popuštanje mjera najavljeno od strane nacionalnog Stožera Civilne Zaštite za 21. prosinca.

Nakon tog datuma trebale bi se otvoriti kućice na rivi koje bi trebao popratiti glazbeni program rovinjskih bendova. No, dok ne budu poznate mjere koje će Stožer uvesti, odnosno ukinuti, s 21. prosinca bilo kakav program podložan je izmjenama.

Lampice i ukrasi po gradu svijetle od kraja studenog, a Pučko otvoreno učilište je organiziralo kazališnu predstavu za djecu koja je u programu u srijedu, 16. prosinca, u 17.30 i 19 sati. Predstava "Otmica Djeda Mraza" u produkciji je Teatra Naranča iz Pule, a zbog epidemioloških mjera mjesta u kazalištu ograničena su na 31 osobu.

Grad Rovinj nije zaboravio ni ove godine na najmlađe i najpotrebitije. Tako će se umirovljenicima čija primanja ne prelaze 2.100 kuna po osobi isplatiti jednokratne novčane pomoći u povodu Božića i to u pojedinačnom iznosu od 400 kuna po osobi, a prema popisu dostavljenom od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Djeci u školama i vrtićima biti će podijeljeni blagdanski paketići, a neće se zaobići niti djeca koja ne pohađaju predškolske ustanove.

Prigodni paketi biti će osigurani i za mlađe članove lokalnog Društva osoba s invaliditetom, kao i za korisnike domova za starije osobe, dok će se putem gradskog društva Crvenog križa vršiti i podjela paketa hrane i higijene za socijalno najugroženije sugrađane za koje je sredstva osigurao Grad.

Zajednica Talijana "Pino Budicin" nije odustala od tradicionalnog Božićnog humanitarnog sajma "Mercatino di Natale" koji će se održati u virtualnom izdanju, putem web stranice Zajednice počevši od 12. prosinca. Građani će tako prekrasne rukotvorine izrađene od strane članova moći pogledati i naručiti putem interneta te ih zatim podići u Zajednici Talijana, a ukoliko 21. prosinca budu popustile mjere sajam bi se mogao održati nekoliko dana i na otvorenom.

- Na našu veliku žalost, ove smo godine morali odustati od bogatog programa Božićne Čarolije koji je svake godine bio sve raskošniji i posjećeniji. No, bez obzira na to, nadamo se da će se istekom mjera koje su trenutno na snazi, situacija smiriti kako bi svi mogli ovaj Božić provesti s obitelji i najmilijima, u nadi da ćemo već slijedeće blagdane moći opet proslavili kao i nekad, poručio je gradonačelnik Marko Paliaga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter