RAST U SVIM SMJEROVIMA

REKORDNI TURISTIČKI REZULTATI U BALAMA: U rujnu nadmašili broj noćenja iz 2018. godine!

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
(Danilo MEMEDOVIĆ)

(Danilo MEMEDOVIĆ)


Važno je za napomenuti i da broj dolazaka raste po stopi od 3,3 posto, do sada Bale bilježe 50 tisuća dolazaka, a lani 48,5 tisuća, što znači i da se gosti u Balama zadržavaju duže neko prošle godine. Upravo, to nas veseli i čini ponosnijima tim više ako se uzme u obzir činjenica novih trendova kraćih zadržava i boravaka gostiju u Istri, ali i na području čitave zemlje, kaže direktor TZ-a Bale Sandi Drandić

Pitoreskne Bale koje posljednjih godina bilježe privrednu, infrastrukturnu i kulturni renesansu, i na planu turističke ponude bilježe rekordnu godinu. Naime, 11. rujna, kako doznajemo od direktora Turističke zajednice Općine Bale, Sandija Drandića, već su ostvarili i premašili ukupan broj noćenja iz cijele, ujedno rekordne 2018. godine.

Dobre najave

- Konkretno, 11. rujna u Balama je ostvareno 336.578 noćenja, odnosno već danas 25 tisuća više (8,1 posto) u odnosu na lani, kada smo zaključno s posljednjim danom prosinca bilježili brojku od 336.178 noćenja, kaže Drandić, koji dodaje i kako sve kategorije smještaja bilježe pozitivan trend i kako nitko nema razloga za nezadovoljstvo.

- Naime, privatni iznajmljivači bilježe rast od četiri tisuće noćenja ili plus 8,3 posto, hoteli rast od tisuću noćenja ili plus 9,2 posto, a kamp porast od 18,5 tisuća noćenja, plus 7,9 posto, u odnosu na isti period prošle godine. Također, i s obzirom na najave lijepog vremena i rezervacije smještajnih kapaciteta očekujemo da će ti podaci do kraja godine dodatno porasti, smatra direktor baljanskog Ureda TZ-a, koji dodaje i kako broj dolazaka raste po stopi od 3,3 posto.

- Važno je za napomenuti i da broj dolazaka raste po stopi od 3,3 posto, do sada Bale bilježe 50 tisuća dolazaka, a lani 48,5 tisuća, što znači i da se gosti u Balama zadržavaju duže neko prošle godine. Upravo, to nas veseli i čini ponosnijima tim više ako se uzme u obzir činjenica novih trendova kraćih zadržava i boravaka gostiju u Istri, ali i na području čitave zemlje. Naime, prosječan boravak gostiju u Balama iznosi oko sedam dana, čime smo ponovno pozitivan izuzetak na turističkoj karti Hrvatske, kaže Sandi Dranić, navodeći i kako su najbrojniji baljanski gosti bili Nijemci.

Nijemci najbrojniji

- Naime, gosti iz Njemačke ostvaraju 34,5 posto noćenja, slijede ih Slovenci s udjelom od 18,5 posto, trećeplasirani su Talijani s 12 posto, a odmah iza njih pozicionirani su gosti iz Austrije s udjelom od ukupno 11,5 posto ukupnih noćenja, komentira Sandi Drandić, uz napomenu kako se do konca godine očekuje brojka od 360 tisuća noćenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter