U MULTIMEDIJALNOM CENTRU

Predstavljen kalendar Općine Medulin za 2022. godinu: OD IZLOŽENIH 40 FOTOGRAFIJA, U KALENDARU IH SE NAŠLO 13

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac zahvalio je svim autorima na sudjelovanju u natječaju, kojeg je ocijenio zaista uspješnim kao nikada do sada, jer se ove godine prijavilo više od 60 autora s više od 180 fotografija

| Autor: Glas Istre
Izložba se može razgledati u medulinskom 3mc-u

Izložba se može razgledati u medulinskom 3mc-u


Promocija novog kalendara Općine Medulin za 2022. godinu održana je u općinskom Multimedijalnom centru u Medulinu. Okupljene posjetitelje i autore fotografija pristiglih na općinski foto–natječaj "Volin svoje misto - Kalendar za 2022.", uvodno je pozdravio načelnik Općine Medulin Ivan Kirac te zahvalio svim autorima na sudjelovanju u natječaju, kojeg je ocijenio zaista uspješnim kao nikada do sada, jer se ove godine prijavilo više od 60 autora s više od 180 fotografija. Poželio je svima prisutnima ugodnu večer i pozvao okupljene da razgledaju postavljenu izložbu, uživaju u fotografijama i zajedničkom druženju.

Suradnja s udrugom Format

Savjetnica za društvene djelatnosti Općine Medulin Sonja-Barbara Bader zahvalila se prisutnim predstavnicima Udruge ljubitelja fotografije Format, koji su u ovogodišnjem foto-natječaju bili partner Općini te odradili samu natječajnu proceduru, od zaprimanja svih prijava, provjere zadovoljenja formalnih i potom fotografskih, tehničkih propozicija natječaja do obrade i pripreme fotografija za tisak za samu izložbu.

Pojasnila je kako je na izložbi u medulinskom 3mc-u izloženo 40 najbolje ocijenjenih fotografija te da je žiriju Općine Medulin ovoga puta bilo teže no inače, kako zbog ukupnog broja fotografija koje su ocjenjivali, tako i radi doista velikog broja kvalitetnih fotografija. Dodajući kako su to bile slatke muke jer je Općina više no zadovoljna fotografijama pristiglim na natječaj, napomenula je kako je od užeg izbora i predstavljenih 40, mjesto u kalendaru Općine Medulin za 2022. godinu našlo 13 fotografija, jedna za svaki mjesec te ona koja krasi naslovnicu.

Uslijedilo je proglašenje najboljih fotografija po ocjeni žirija Općine Medulin i dodjela nagrada u kojoj je općinski načelnik Ivan Kirac najbolje plasiranim autorima i radovima dodijelio prigodna priznanja. Na trećem mjestu našla se fotografija "Medulin", autorice Ide Karoline Rosanda, koja je nagrađena novčanom nagradom od 500 kuna.

Ta fotografija s motivom medulinskog malina na vitar ujedno je odabrana i za naslovnicu novog kalendara Općine Medulin. Drugoplasirana je fotografija "More i ja", autora Marinka Babića, podvodnog fotografa koji je u njoj uhvatio čarobni trenutak svjetlosti i tame podmorja kod Kolumbarice na rtu Kamenjaku te zaslužio novčanu nagradu od 1.000 kuna. Najbolja fotografija ovogodišnjeg foto-natječaja ona je naziva "Plićina Ceja", a u njoj je autor Kristijan Matas dronom iz zraka zabilježio predivan prizor nevjerojatno kristalno bistrog mora i podmorja medulinskog arhipelaga te osvojio glavnu novčanu nagradu od 2.000 kuna.

Kalendar dostupan mještanima

Nakon proglašenja najboljih fotografija i dodjele nagrada uslijedilo je druženje i uživanje u foto izložbi koju će zainteresirani i narednih dana moći u individualnom posjetu razgledati, te su posjetitelji i autori prvi imali prilike preuzeti primjerke kalendara Općine Medulin za 2022. godinu.

Pripremljen i otisnut u 1.500 primjeraka u pulskom MPS-u, biti će u narednim danima dostupan mještanima koji svoj primjerak mogu preuzeti i to na porti Općine Medulin radnim danom u uredovno radno vrijeme te po naseljima, odnosno mjesnim odborima na području općine i to u MO-u Medulin I (Tatjana Milić Mišković, nazvati na tel. 091/532-82-16); u MO-u Medulin II (Sandro Radošević, nazvati na tel. 091/157-64-73); MO-u Premantura (preuzimanje u prostoru MO-a Premantura, tel. 098/255-753 i 099/466-1806) ili u Caffe baru Viva (preko puta trgovine Ultra ili u Vip Caffeu); MO-u Banjole (preuzimanje u čekaonici u predprostoru Društvenog doma Banjole); MO-u Vinkuran (preuzimanje u trgovini Puležanka); MO-u Pješčana Uvala (Andi Peruško, nazvati na tel. 099/214-14-35) te u MO-u Pomer (preuzimanje u trgovini Brionka).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter