Dosadašnji predsjednik ostaje član

NOVI SAZIV Valerio Drandić podnio ostavku. Zna se tko je nova predsjednica NO-a Kaštijuna

| Autor: Marcello ROSANDA
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Danas je održana prva sjednica novog sastava Nadzornog odbora Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun na kojoj je Grad Pula očekivano promijenio članove iz svoje kvote.

To društvo ima Nadzorni odbor koji se sastoji od pet članova. Po dva člana su predstavnici Grada Pula i Istarske županije i jedan je predstavnik radnika. Tako su razriješena prethodna dva člana na čija su mjesta imenovani netom izabrani Koviljka Aškić i Andrej Koštromaj. Dosadašnji predsjednik tog tijela Valerio Drandić podnio je ostavku na to mjesto, pa je na to mjesto imenovana Aškić, a za potpredsjednika je izabran predstavnik županijske kvote Bojan Blagonić.

"Tu sam ostavku i ranije najavio, ali ću ostati u Nadzornom odboru kao član. Bojan Blagonić i ja ostajemo kao predstavnici Županije. Smatram da je korektno da si većinski vlasnik Kaštijuna bira predsjednika po svojoj želji", prokomentirao je Valerio Drandić nakon sjednice, i dodao da se nakon sjednice neslužbeno razgovaralo o ključnim pitanjima i problemima koji se na narednim sjednicama trebaju rješavati.

"Uskoro ćemo imati i radnu sjednicu pa će biti i nekih novosti. Za sada još nemamo. Do sada se nije puno, gotovo ništa radilo u tom prostoru od odlaska direktorice Vesne Dukić. Nismo povukli konkretne poteze niti donosili odluke. Sve što sada treba odraditi je na razini gradonačelnika i načelnika Istre, te Županije, budući da se treba koncentrirati na smanjenju dolaska organskog otpada unutar miješanog komunalnog otpada. Treba surađivati sa komunalnim poduzećima i donositi odgovarajuće odluke", zaključio je Drandić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter