PROMPTNA REAKCIJA

Hrvatska pošta izdala nove markice s motivima Rovinja, ali gradonačelnik Paliaga je reagirao jer je uočio veliku grešku! UOČAVATE LI JE I VI?

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Hrvatska pošta s današnjim datumom, 4. lipnja, u opticaj pušta nove, prigodne poštanske marke iz serije "Hrvatski turizam" koje su posvećene gradu Svete Eufemije. Riječ je, naime, o dva prepoznatljiva rovinjska motiva - Balbijevom luku i panoramskoj slici grada.

Međutim, gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga reagirao je na pogrešno ispisan naziv grada, koji ima samo hrvatsku inačicu - Rovinj - a ne i talijansku - Rovigno. Zbog toga je Paliaga poslao službeno očitovanje na adresu Hrvatske pošte. Naime, iako počašćeni što će nova poštanska marka biti posvećena Rovinju,
gradonačelnik je istaknuo da je pogrešno ispisan njegov naziv.

marke

- Sukladno Zakonu o područjima županije, gradova i općina u RH-a, kao i Statutu našeg grada, službeni naziv je Rovinj - Rovigno. Svjesni da je riječ o greški koja nije nastala s namjerom, bili bismo izuzetno zahvalni kada bi se pronašao način da se ista ispravi i objavi točan, dvojezičan i ispravan naziv grada, a to je Rovinj - Rovigno, poručio je gradonačelnik Paliaga.

Inače, kada je riječ o samim markama, dodajmo i da je njihov autor Dean Roksandić, dok su autori fotografija Mario Romulić i Dražen Stojčić. Sama naklada maraka iznosi sto tisuća primjeraka po motivu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter