SLUČAJ ZA INSPEKCIJU

GRAD POREČ: Terasa s konstrukcijom za nadstrešnicu IZGRAĐENA JE BESPRAVNO

(E. VELAN)

(E. VELAN)


Vezano za slučaj u Stipe Rajka 33, komunalno redarstvo Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreča je na temelju prijave građana izvršilo očevid te utvrdilo da je na k.č. 3832 k.o. Poreč bespravno sagrađena terasa s postavljenom željeznom konstrukcijom za nadstrešnicu veličine cca 25m2, navodi se u očitovanju Grada Poreča

Dan nakon članka objavljenog u našem listu o teško narušenim odnosima između susjeda u porečkoj Ulici Stipe Rajka, i to Edite Lopez s jedne, te supružnika Kristine Bašnec i Gašpera Urbanca s druge strane, oglasio se Ured za odnose s javnošću Grada Poreča.

- Vezano za slučaj u Stipe Rajka 33, komunalno redarstvo Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreča je na temelju prijave građana izvršilo očevid te utvrdilo da je na k.č. 3832 k.o. Poreč bespravno sagrađena terasa s postavljenom željeznom konstrukcijom za nadstrešnicu veličine cca 25m2, navodi se u očitovanju Grada Poreča.

- S obzirom na to da je riječ o nezakonitosti u vezi s kojima komunalni redar nije ovlašten postupati, redarstvo je 18. siječnja. 2019. godine odaslalo dopis područnoj jedinici Odjela inspekcijskog nadzora u Pazinu, Uprave za inspekcijske poslove Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kojim su obaviješteni o bespravnoj gradnji i od kojih je zatraženo da izvrše očevid sukladno svojim ovlastima i nadležnostima po Zakonu o građevinskoj inspekciji, zaključuju iz Grada Poreča.

Novinare je s ovim slučajem upoznala Edita Lopez, vlasnica stana na prvom katu, jer, kako je rekla, "više ne može trpjeti nepravdu i čekati intervenciju nadležnih službi". Prema odgovoru Grada Poreča, očito su supružnici Kristina Bašnec i Gašper Urbanc uređujući terasu nezakonito izveli intervencije na konstrukciji, no pitanje je zašto inspekcija do danas nije obavila očevid i proslijedila odgovor strankama u sporu. (E. VELAN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter