ŽELI NAZAD U SABOR

DAMIR KAJIN SE OBRUŠIO NA SABORSKE ZASTUPNIKE IZ ISTRE: "Nitko ne zna tko su ti ljudi". Otkriva i tko je za njega "od ekipe" najmanje kvaran

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

"Gotovo nitko u Istri ne zna tko su istarski zastupnici, a kamo li da netko za njih zna izvan Istre. Nitko neće zapamtiti niti jednu rečenicu te ekipe iz Istre, možda Grbinovu interpretaciju Thompsonove pjesme, a kamo li govor ili njihovo ime, a najmanje da su ti ljudi nešto učinili za neki od svojih gradova ili za Istru. Iz izbora u izbor dolaze sve bljeđi, sve neprepoznatljiviji političari, kao da namjerno selektiramo najgore među sobom".

Tim se riječima nezavisni gradski vijećnik u Buzetu i bivši saborski zastupnik Damir Kajin obrušio na aktualne saborske zastupnike iz Istre i najavio izlazak na parlamentarne izbore.

- Da, reći ću otvoreno, razmišljam o parlamentarnim izborima, i da sam bio u ovom zadnjem mandatu u Saboru, nakon što mi je u onom prethodnom uspjelo zaustaviti i kompostanu, i namjere Miletića, Antolovića i Flega s Mirnom, s Purisom…, uvjeren sam da bi i Istra i Pula i Buzet bili bitno drugačiji. Sigurno ne bih mogao spriječiti onu Ponzijevu shemu u Uljaniku koja je dovela do 4,5 milijardi kuna gubitaka, ali znam da bi s dobivenom jednom milijardom kuna u 2018. godini on danas radio, možda s 800 ljudi, ali bi opstao i preživio svu ovu turbulenciju. Znam da bi isto tako Istra bila puno poštenija. Dok su mene moja braća iz IDS-a nakrcala tužbama za izgovorenu riječ, ja sam čast Istre morao braniti po sudovima diljem Istre, dok su se oni nemilosrdno bogatili. Znam isto tako da bi Istrijani čuli istinu, a ovako žive u mitovima koje im propovijedaju Miletić i njegova klika, a zbilja u Istri je bitno drugačija. Glas iz Istre i Kvarnera više se ne čuje u Saboru. Sadašnji zastupnici, imam dojam, više se bave svojim imovinskim karticama nego interesima građana Istre. Nitko od njih nije u stanju progovarati o stvarnim istarskim problemima, pogotovo ne suočiti se s kriminalom na ovim istarskim prostorima. Zato razgovaram s mnogima, ima tu nekih opcija, pa možda u izbornu utrku uđem i kao Nezavisna lista Damira Kajina, rekao je Kajin.

Osvrnuo se i na presudu Vrhovnog suda kojom se poništava oslobađajuća presuda Županijskog suda u Rijeci Valteru Flegu.

- Flego je vjerojatno najmanje kvaran od ekipe koja ga je okruživala u Istarskoj županiji, ali osobno se bojim da bi mogao platiti za sve druge pa i za one načelnike i gradonačelnike koji su od Istre pa nadalje radili isto što i on i njegovi najbliži suradnici u Gradu Buzetu. Volio bi da se onih 530.000 kuna vrati tamo gdje pripadaju, znači u buzetski gradski proračun, i paralelno postigne neka nagodba, ali zbog svega što se dešava nisam sretan i ne bojim se konačnog ishoda. Ali treba naglasiti da to nije bio izoliran buzetski slučaj, a selektivna pravda ponekad, ili najčešće, nije pravda, rekao je Kajin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter