uvod u špaletu

Uskršnja radionica na Stanciji Buršić pod vodstvom renomirane istarske slastičarke

| Autor: Glas Istre
(Foto TZG Vodnjana)

(Foto TZG Vodnjana)


U utorak, 9. travnja, s početkom u 18 sati, na Stanciji Buršić u Vodnjanu održat će se tradicionalna Uskršnja radionica, koju će voditi renomirana istarska slastičarka Dragica Lukin. Ova poznata hrvatska slastičarka, koja je stekla međunarodnu prepoznatljivost, dobitnica je brojnih priznanja za svoj doprinos u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva.

Radionica, koja već nekoliko godina zaredom izaziva veliko zanimanje, predstavlja svojevrsni uvod u nadolazeću manifestaciju "Vodnjanska špaleta – Spaleta dignanese", koja će se održati na Uskršnji ponedjeljak, 21. travnja, s početkom u 11 sati, također na Stanciji Buršić.

Na ovogodišnjoj radionici, Dragica Lukin će posvetiti posebnu pažnju uporabi vodnjanske špalete u pripremi kruha, peciva i tjestenine. Sudionici će imati priliku naučiti i isprobati tradicionalne i inovativne načine njezine primjene, a uz to će naučiti kako maksimalno iskoristiti svaku namirnicu, smanjujući otpad u kuhinji. Lukin će, među ostalim, pokazati kako iskoristiti okrajke i ostatke hrane, što je u skladu s trendom održivog kuhanja i filozofijom "zero waste".

Na radionici, polaznici će moći kušati pripremljena jela i imati priliku naučiti nešto novo.

Cijena radionice iznosi 10 eura, a broj polaznika je ograničen. Svoje mjesto na radionici možete rezervirati pozivom na broj 098 /997-2999.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter