ove subote

Osim dobre kapljice, Fešta mladega vina u Savičenti donosi i turnir u boćanju, pljočkanje i zabavu do ranog jutra

| Autor: Glas Istre
(Foto TZO Svetvinčenat)

(Foto TZO Svetvinčenat)


U organizaciji Turističke zajednice Općine Svetvinčenat, Općine Svetvinčenat i MARS Eveni, a pod pokroviteljstvom Istarske županije u subotu, 26. listopada održat će se Fešta mladega vina u Svetvinčentu. Tradicija izlaganja i kušanja mladih vina u Svetvinčentu postoji već 50-ak godina, a unatrag 20-ak godina Svetvinčenat postaje mjesto okupljanja vinara iz čitave Istre koji na Fešti prezentiraju svoja mlada vina.

Program ovogodišnje Fešte počinje u 12 sati Međunarodnim turnirom u boćanju na kojem se očekuju natjecatelji iz Boćarskih klubova; Posušje (BIH), Grgur Ninski iz Nina, Mošćenička draga, Vodnjan, Umag, Žminj, Polet Snašići, Režanci i domaćin Svetvinčenat.

U 13 sati kreće biciklijada s najdužom tradicijom u Istri. Prijave se primaju na dan biciklijade i to od 11.30 sati u Loži, a za prvih 50 prijavljenih osigurane su i majice biciklijade. Start biciklijade je na Placi, a vozi se kolskim putem, šumom i asfaltom. Staza broji dva odmorišta na kojima su predviđena povremena zaustavljanja za okupljanje i okrijepu. Kotizacija će iznositi 10 eura, a za sve sudionike osiguran je ručak, dok se povratak biciklista očekuje oko 16 sati.

Od 14 u Žlinji će se održati Turnir u pljočkanju koji je ujedno i dio programa 8. Međunarodnog festivala pljočkanja.

Središnji događaj Fešte mladega vina je izložba i degustacija mladog vina koja započinje u 17 sati u MPC-u (nekadašnji društveni dom) te traje do 22 sata. Ove godine će 19 istarskih vinara predstaviti svoja mlada vina, prve rezultate cjelogodišnjeg rada, uloženog truda i znanja, a to su: Babos, Baćac, Bažon, Bruno Ferenac, Černeka, Dean, Familija Matošević, Fuhtar, In Sylvis, Juričić, Marčeta, Matić, Prskalo, Radanović, Roveria, Siljan, Šegota, Vivoda i Vozila.  

Posjetitelji će moći kupiti degustacijsku čašu po cijeni od 10 eura te kušati vina po izboru, a za sve ostale ulaz bez čaše naplaćivat će se 3 eura.

U suradnji s priznatim sommelierom Emilom Perdecom, provedeno je stručno ocjenjivanje mladih malvazija, a proglašenje najbolje mlade malvazije održati će se u sklopu programa.    U 18 sati nastupit će Kulturno umjetničko društvo Savičenta, a potom su za zabavu zaduženi Top of The Pop.

Nakon same degustacije vina za zabavu do ranih jutarnjih sati u organizaciji tvrtke MARS Eventi zaduženi su Replay band i Grupa Vigor u velikom šatoru, a ulaz je slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter