najveća jedriličarska manifestacija

Turistička zajednica Labina i Rapca ponovno na regati u Trstu: Posjetitelje Barcolane oduševile ljepote Istočne Istre

| Autor: Glas Istre
(Foto: TZ)

(Foto: TZ)


Turistička zajednica Labina i Rapca ponovno je sudjelovala na jednoj od najvećih svjetskih jedriličarskih manifestacija, regati Barcolana, koja se tradicionalno održava u Trstu. Kao jedini predstavnik Hrvatske, Labin je iskoristio ovu priliku za promociju svojih turističkih aduta te za povezivanje Istre s međunarodnim nautičkim događajima.

(Foto: TZ)(Foto: TZ)

Jedna od najvećih i najprestižnijih jedriličarskih manifestacija na svijetu, koja privlači tisuće sudionika i posjetitelja iz cijelog svijeta, ove godine proslavila je svoju 56. godišnjicu. Uz tradicionalnu utrku jedrilica u zaljevu Trsta, posjetitelji su imali priliku uživati u popratnim aktivnostima poput izložbi, koncerata i drugih događanja vezanih uz more i pomorstvo.

(Foto: TZ)(Foto: TZ)

Ove godine, na štandu Turističke zajednice Labina i Rapca, uz podršku turističkih zajednica susjednih općina Raše, Svete Nedelje i Kršana, zajednički su se promovirale ljepote Istočne Istre. Posjetitelji štanda imali su priliku upoznati se s atraktivnim aspektima destinacije, poput outdoor aktivnosti – biciklizma i pješačenja te uživati u prezentaciji bogate kulturne baštine, gastronomske ponude, kao i prekrasnih plaža i kristalno čistog mora koje krasi Istarski poluotok.

(Foto: TZ)(Foto: TZ)

„Sudjelovanje na Barcolani iznimno je važno za nas jer nam omogućava izravan kontakt s međunarodnim posjetiteljima te doprinosi prepoznatljivosti Labina, Rapca i Istočne Istre na globalnoj razini. Ovakvi događaji pomažu nam u kontinuiranom razvoju turizma i jačanju turističkog imidža naše regije,“ izjavila je direktorica Turističke zajednice Labin Rabac, Astrid Glavičić.

(Foto: TZ)(Foto: TZ)

Barcolana, koja privlači publiku iz cijelog svijeta, pruža jedinstvenu priliku za promociju destinacija kao što su Labin i Rabac te omogućuje direktnu komunikaciju s turistima i potencijalnim posjetiteljima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter