IZRAĐENA STUDIJA

U Rapcu potrebno čim prije sanirati raskrižje za Omladinsku ulicu

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Predstavnici Grada Labina sastali su se s članovima Mjesnog odbora Rabac kako bi razmatrali prijedloge i planove vezane za proračun za 2025. godinu.

Sastanku su prisustvovali Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Anita Blagonić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju, i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Serđo Mandić, te članovi Mjesnog odbora Rabac Biserka Griparić, Danijela Urlić, Elizabeta Derosi i Nicol Načinović, na čelu s predsjednikom Mjesnog odbora Đonijem Batičićem.

Prijedlozi za proračun 2025.

Tijekom iznošenja svojih prijedloga i zahtjeva, kao neke od najznačajnijih izazova s kojima se susreću građani na području Rapca, prvenstveno su istaknuti nepravilno zbrinjavanje komunalnog otpada, ali i nedostatak javnog prijevoza i transparentnosti voznog reda te neprilagođena brzina vožnje na pojedinim lokacijama i narušena kvaliteta određenih prometnica.

(Grad Labin)(Grad Labin)

Po završetku izlaganja, s članovima MO Rabac dogovoreno je da će svoje zahtjeve i prijedloge Gradu dostaviti prema prioritetima kako bi se uvrstili u plan proračuna za 2025. godinu.

Rasprava o studiji uređenja

Predstavnici Grada prilikom svog izlaganja podsjetili su na planirani početak izvođenja radova u sklopu sanacije raskrižja na ulazu u Omladinsku ulicu koji će krenuti sredinom listopada.

Također su pozvali članove Mjesnog odbora na prezentaciju Istraživačko-urbanističko-arhitektonske studije centralne zone Rapca izrađene na temelju ugovora sklopljenog sa Zavodom za arhitekturu Arhitektonskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Prezentacija će se za sve zainteresirane građane održati 11. listopada u Rapcu, a o detaljima lokacije i satnice javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Izrađena studija poslužit će kao jedno od polazišta za izmjenu i dopunu prostorno-planske dokumentacije, analizom i prijedlozima važnih točaka navedene zone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter