dobre vijesti za penziće

Božić stiže ranije: Istarski grad svojim umirovljenicima za blagdane daje i do 600 eura

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Božićni i novogodišnji blagdani polako kucaju na vrata, a Grad Umag je ove godine odlučio podignuti ljestvicu pogodnosti za svoje umirovljenike i osigurati veći broj prigodnih potpora za sve one čiji je iznos mirovine manji od 500 eura.

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese najavio je i predstavio novosti iz gradskog socijalnog programa koje će zasigurno pomoći mnogim Umažankama i Umažanima treće životne dobi uoči blagdana.  

Preciznije, Grad Umag ove godine povećava prihodovni cenzus potencijalnih korisnika. Slijedom navedenog, prag koji je do sada bio na granici 300 eura podiže se na 500 eura, što znači da će božićnicu dobiti svi umaški umirovljenici s mirovinom do 500 eura koji udovoljavaju uvjetima. 

Božićnice su namijenjene umirovljenicima i osobama bez ostalih primanja starijima od 65 godina koji imaju prebivalište na području grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina prije dana podnošenja zahtjeva, a čiji su mjesečni prosječni primici od 1. siječnja do dana podnošenja zahtjeva do 500 eura.

Visina Božićnice umirovljenicima i starijim osobama utvrđuje se u iznosu od: 

- 600 eura, korisnicima čiji je prosječni mjesečni iznos ukupnih prihoda, odnosno primitaka u tekućoj godini jednaki ili manji od 200 eura

- 400 eura, korisnicima čiji prosječni mjesečni iznos ukupnih prihoda, odnosno primitaka u tekućoj godini iznosi od 200 eura do 300 eura

- 200 eura, korisnicima čiji prosječni mjesečni iznos ukupnih prihoda, odnosno primitaka u tekućoj godini iznosi od 300 eura do 400 eura

- 100 eura, korisnicima čiji prosječni mjesečni iznos ukupnih prihoda, odnosno primitaka u tekućoj godini iznosi od 400 eura do 500 eura.

Zahtjev za potporu se može preuzeti na internetskim stranicama Grada Umaga ili na ulazu u zgradu Gradske uprave, na adresi Trg slobode 7, a podnose se Upravnom odjelu za opću upravu i društvene djelatnosti, također na adresi Trg slobode 7, svakim radnim danom prema radnom vremenu Uprave Grada Umaga. Zahtjevi s popratnom dokumentacijom se mogu predati do 29. studenog, isključivo osobnom predajom u pisarnicu Grada. Sve informacije vezane uz božićnice mogu se dobiti na 052/702-917.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter