Moja kosa za radost djeteta

Udruzi Krijesnica kosu doniralo 25 osoba, a mladić iz Slavonskog Broda svoju je donaciju poslao - dostavnom službom

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Poreč)

(Foto Grad Poreč)


 Proteklog je tjedna u Dječjem vrtiću Radost - odjel Žbandaj održana humanitarna akcija "Moja kosa za radost djeteta" koju su organizirali Dječji vrtić Radost iz Poreča i Udruga Krijesnica u suradnji s roditeljima čija su se djeca liječila od onkoloških bolesti. Akciji šišanja kose, koja će biti donirana udruzi Krijesnica za izradu vlasulja za male onkološke pacijente, pristupilo je petnaest osoba, a njih još deset donijelo je već prije ošišanu kosu.

U vrtiću su ih toplo dočekale odgajateljice, stručni tim i ravnateljica Tereza Banić, a cijela akcija ne bi bila ostvariva bez vrijednih ruku frizerki Sandre Jakus iz frizerskog salona "Astor", Marije Trbara iz salona "Movida" te Petre Radman iz salona "Mirakul".

Tijekom šišanja mnogi su se fotografirali, pa su fotografije slali prijateljima i obitelji. Jedan je gospodin puštao kosu od 2008. godine, a iako je nije namjeravao šišati, kada je vidio objavu s najavom akcije, odmah je odlučio donirati svoju kosu. Najmlađa donatorica kose, dvanaestogodišnja djevojčica Nina iz Buzeta, ošišala je kosu da bi je poklonila za osmjeh svojih bolesnih vršnjaka.

Jednoj je donatorici ovo već drugi put da pušta dugu kosu s namjerom da je ošiša za onkološke pacijente. Kosu je GLS-om poslao i jedan četrnaestogodišnji mladić iz Slavonskog Broda nakon što je vidio da se održava akcija prikupljanja kose.

"Ja sam imala sreću da se nisam morala naći u situaciji kao i djeca zbog koje danas doniram kosu. Ovo je mali znak podrške i ljubavi kako bih im olakšala trenutne okolnosti", "Svoju kosu želim donirati jer smatram da svako dijete ima pravo imati osmjeh na licu, bez obzira u kojoj se situaciji našlo"; Nije mi bilo teško donirati dio svoje kose jer znam da ću zauzvrat dobiti osmijeh koji se pamti" samo je dio razmišljanja koje su donatori kose podijelili tijekom humanitarne akcije.

Akcija "Moja kosa za radost djeteta" organizirana je u rujnu, mjesecu u kojem se na poseban način želi upoznati javnost s teškoćama s kojima se susreću obitelji djece oboljele od malignih bolesti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter