vremenska prognoza

Danas kasno navečer u Istru stiže fronta, mogući izolirani neverini

| Autor: Petar Radovan/Istramet
(Foto: Pixsell)

(Foto: Pixsell)


Sutra ulazimo u posljednju trećinu klimatološkog ljeta, koja često donosi turbulentne vremenske prilike. Očekuje nas dolazak oslabljenje fronte koja, unatoč slabijem intenzitetu, može donijeti jače nevrijeme.

Atmosfera će biti najnestabilnija u četvrtak kasno navečer i u prvim satima petka. Tada će na širem području biti lokalnih pljuskova, no oborine će biti vrlo nejednoliko raspoređene, što je karakteristično za ljetne fronte. Kod takvih fronti često se događa da oborine potpuno izostanu na nekim mjestima.

Najveća vjerojatnost pojave nevremena postojat će u susjednoj Italiji, gdje postoji mogućnost pojave olujnog vjetra i tuče. U Dalmaciji će nestabilnosti biti sve rjeđe, a vjerojatnost da pljuskovi zahvate područja pogođena vatrenim stihijama je minimalna.

Pljuskovi možda neće stići, ali će zato zapuhati umjerena, a ponegdje i jaka bura koja može dodatno otežati posao vatrogascima. Temperature zraka će se sniziti za 2-3 °C, što znači da će i dalje prevladavati vruće ljetno vrijeme, ali bez ekstremnih vrijednosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter