sjednica gradskog vijeća rovinja

Usvojene prve izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna. Evo koji su najvažniji projekti

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Rovinj)

(Foto: Grad Rovinj)


U velikoj dvorani Doma kulture je danas održana peta ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Rovinja-Rovigno. Na dnevnom redu našlo se 26 točki, među kojima Izvješće o radu gradonačelnika i gradske uprave za prvo polugodište 2024. godine, u kojem su naglašeni ključni projekti i inicijative koje su obilježile ovo razdoblje.

Među najvažnijim projektima izgradnje istaknuta je rekonstrukcija dijela glavnog gradskog trga, koja je zauzela centralno mjesto. Završena je i četvrta faza popločenja partera Crkve sv. Eufemije, te je započeta treća faza obnove i revitalizacije šetnice Punta Muccia. Također, pokrenuta je rekonstrukcija i energetska obnova matične zgrade Dječjeg vrtića Neven, kao i nadogradnja i rekonstrukcija zgrade vrtića Mondelaco. Ovaj projekt će povećati smještajne kapacitete za 56 mjesta.

Započeta je i izgradnja Centra za mlade, izvedene su pripremne radnje za rekonstrukciju i dogradnju Gradske knjižnice, te je proveden postupak javne nabave za preuređenje prizemlja zgrade kazališta Antonio Gandusio.

Osim velikih infrastrukturnih projekata, realiziran je niz drugih važnih inicijativa, uključujući izradu glavnog projekta za izgradnju prometnice unutar naselja Salteria, izradu projektne dokumentacije za obnovu crkve Sv. Pelagija starog, ugradnju rasvjete u Gradskom satu, sanaciju pročelja i vanjske stolarije na crkvi Sv. Tome, te izgradnju solarne rasvjete prometnice Veštar i Bošket.

Gradsko vijeće je usvojilo i Prve izmjene i dopune Proračuna Grada Rovinja-Rovigno za 2024. godinu. Prihodi i primici, uključujući prenesena sredstva iz prethodnih godina, povećani su za 6.975.035,00 eura te sada iznose 51.953.500,00 eura.

Na dnevnom su se redu našle i Izmjene i dopune Programa građenja komunalne infrastrukture za 2024. godinu, a ključni projekti uključuju VI. fazu izgradnje prometnice Gripole-Spinè, koja će opremiti poduzetničku zonu s kompletnom javnom infrastrukturom, nastavak rekonstrukcije dijela Ulice Centener-Tartini, uređenje Trga na Lokvi koje će uključivati kompletnu oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu, urbanu opremu, te izgradnju Spomen obilježja hrvatskim braniteljima uz uređenje zelenila.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter